Gelderland

Opnieuw veel regen en harde wind op komst

Woensdagochtend kan er tot wel 30 mm vallen.
Woensdagochtend kan er tot wel 30 mm vallen. © ANP
De regenton zit nog vol van de bak regen die twee weken geleden viel, maar er komen opnieuw flinke buien onze kant op. In de nacht van dinsdag op woensdag moet Gelderland weer rekening houden met wel 20 tot 30 millimeter regen. In de ochtend gaat het ook hard waaien. Van 8.00 en 13.00 uur geldt dan code geel.
"Vanavond wordt de bewolking dikker en dat is een voorbode voor een kletsnatte nacht", voorziet weerman Jeroen Elferink van Weerplaza. "Ik denk dat er in het oosten van de provincie zo'n 10 millimeter zal vallen."
Die regio kreeg veertien dagen geleden nog te maken met een enorme bak water. Op sommige plekken viel er ruim 50 millimeter. Op andere plekken in onze provincie valt er mogelijk meer. Elferink: "Dat kan oplopen tot 30 millimeter, vooral richting de grens met Flevoland."

Harde wind

Ook woensdagochtend kan er nog regen vallen. "Daar zou ook best wel wat wind bij kunnen zitten. Het kan dan ook een beetje onstuimig zijn. De zomer is echt wel even kort zoek", benadrukt de weerman.
Vanaf de vroege ochtend worden er in het zuidwesten van ons land zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur verwacht. Het gebied met zware windstoten verplaatst zich in de loop van de ochtend noordoostwaarts over Nederland en komt dan dus ook over onze provincie heen.

Na regen komt...

Voor donderdag is het weerbeeld heel anders. Vanaf dan schijnt de zon geregeld en vanaf vrijdag lopen de temperaturen weer flink op. "We gaan eigenlijk van de herfst naar hoogzomer", aldus Elferink. In het weekend kan de temperatuur zelfs weer oplopen tot zo'n 30 graden.