liveblog | 2 juli

Auto tegen boom • vermiste meisjes terecht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 2 juli, 20:06 uur
20:06

Auto hard tegen boom

Een automobilist had zondagavond misschien wel een engeltje op zijn schouder toen hij met zijn auto hard tegen een boom botste op de Groenloseweg richting Winterswijk. De auto kwam in de berm terecht, raakte eerst een verkeersbord en daarna de boom. Het voertuig kwam overdwars op de weg tot stilstand.
Omstanders hielpen de bestuurder uit de zwaar beschadigde auto. De man raakte gewond, maar hoefde volgens een fotocorrespondent niet mee naar het ziekenhuis.
De auto liep zware schade op.
De auto liep zware schade op. © 112Achterhoek-nieuws/Nes United
13:25

Gewonde na botsing in Netterden

In het buitengebied van Netterden zijn zondag twee auto's op elkaar gebotst. Een van de bestuurders raakte daarbij gewond. Volgens een videocorrespondent ter plaatse is het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeval gebeurde aan het begin van de middag op de Munsterweg in een scherpe bocht. Een automobilist wilde een boerenerf afrijden, maar zou daarbij een naderende auto over het hoofd hebben gezien. Een botsing was het gevolg.
Door de klapte belandde een van de wagens in een sloot.
Een van de auto's kwam in een sloot terecht
Een van de auto's kwam in een sloot terecht © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
12:50

Vermiste meisjes terecht

De twee meisjes die zondagmiddag in Lent werden vermist, zijn terecht. Dat meldt Burgernet. Details rondom hun terugkeer zijn niet bekend.
12:10

Twee meisjes (5) vermist in Lent

In Lent (gemeente Nijmegen) is de politie op zoek naar twee vermiste meisjes. Ze zijn beiden 5 jaar oud, meldt Burgernet. De kinderen hebben een witte huidskleur. De een heeft lang, blond haar, een normaal postuur en draagt een roze jurkje. De ander heeft blond lang haar in een vlecht. Zij draagt een wit t-shirt en een roze broek met wijde pijpen aan de onderkant. De meisjes lopen vermoedelijk op blote voeten.
Wie de kinderen ziet, wordt verzocht 112 te bellen.
De politie is op zoek naar twee vermiste meisjes
De politie is op zoek naar twee vermiste meisjes © Jasper Lindner/Omroep Gelderland
10:30

Leerkracht mishandeld in Ede

06:00

Harde botsing in Harderwijk

Twee auto's zijn zaterdagmiddag hard op elkaar gebotst in Harderwijk. Bij de kruising van de Lorentzstraat en Knardijk-Oost ging het rond 16.40 uur mis.
Drie ambulances, de brandweer een de politie snelden naar de plek van het ongeluk. De brandweer hielp om inzittenden uit de voertuigen te halen. Drie personen raakte gewond en moesten naar het ziekenhuis. De schade aan beide auto's is aanzienlijk.
In Harderwijk moesten drie mensen na een botsing naar het ziekenhuis.
In Harderwijk moesten drie mensen na een botsing naar het ziekenhuis. © Damian Ruitinga/News United
In Wageningen is in de nacht van zaterdag op zondag een auto tegen een boom gebotst. De bestuurder raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 3:30 uur in een bocht op de Marijkeweg. De exacte toedracht is niet bekend. De auto raakte door de botsing zwaar beschadigd.
Een bergingsbedrijf heeft de wagen afgesleept
Een bergingsbedrijf heeft de wagen afgesleept © 112NieuwsWageningen/Persbureau Heitink