Achterhoek

Topdrukte bij de pomp: iedereen gooit de tank nog even vol

Bij de Makro in Duiven was het eerder op de dag razend druk.
Bij de Makro in Duiven was het eerder op de dag razend druk. © Omroep Gelderland
DE HEURNE - Het is deze vrijdag druk bij Gelderse tankstations. Veel automobilisten gooien nog even snel de tank vol, voordat de accijnskorting op benzine, diesel en gas wordt afgeschaft. Vanaf zaterdag is tanken een stuk duurder.
Bij tankstations in de Achterhoek staan deze dag lange rijen wachtende auto's. Een automobiliste vertelt aan Omroep Gelderland dat ze ruim een half uur in de rij heeft gestaan, voordat ze haar tank kon volgooien in De Heurne.
Als je dan bijna aan de beurt bent, kan het zijn dat je nog iets langer moet wachten. Sommige klanten vullen namelijk niet alleen de tank, maar ook nog even een paar jerrycans.

Ook druk in Duiven

Ook bij een tankstation in Duiven is het doorlopend druk. De hele dag staan er lange rijen met auto's. Zelfs op de parkeerplaatsen van de Makro stelden zich automobilisten op die nog even voordelig willen tanken. Met welk bedrag de brandstofprijzen stijgen, dit weekend, verschilt per pomp.
Vanwege de hoge energieprijzen verlaagde het kabinet per 1 april 2022 de accijns op benzine, diesel en lpg. Dit wordt nu deels teruggedraaid. Een liter benzine wordt minstens 13,8 cent duurder. De adviesprijs voor benzine gaat richting de 2,15 euro per liter. Diesel stijgt met 9,9 cent per liter en lpg met 6 cent. Op die accijns wordt ook nog eens 21 procent btw geheven, dus er komt nog een paar cent bij.
Verslaggever Jeroen Mäkel nam vrijdag een kijkje in De Heurne:
Deze mensen slaan massaal benzine in