liveblog | 29 juni

Boeren blokkeren weg • man draait door

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 juni, 20:45 uur
donderdag 29 juni
20:45

Man draait door in supermarkt

Medewerkers van de PLUS-supermarkt in Renkum schrikken zich op 4 april een hoedje wanneer een man aanvankelijk rustig boodschappen lijkt te doen, maar opeens uit zijn vel springt en een spoor van vernieling achterlaat. De politie is op zoek naar hem. Hij heeft een dag eerder ook stennis geschopt in een supermarkt in Oosterbeek. De doorgedraaide man naar wie de politie op zoek is, is een dag eerder ook al een lastpost, in een supermarkt in Oosterbeek. Daar bedreigt hij een kassamedewerkster wanneer zij de boodschappen van de man aan het scannen is. Op het moment dat de caissière haar collega’s erbij roept probeert de man een andere medewerkster te mishandelen.
18:57

Sussen ruzie loopt verkeerd af

Koningsdag is voor veel mensen vaak een feestelijke dag. Maar voor een 26-jarige man uit Arnhem eindigt die dag in een ware nachtmerrie. Wanneer de man in de binnenstad een ruzie probeert te sussen wordt hij aangevallen door vier jongens en krijgt hij meerdere klappen in zijn gezicht. De politie zoekt dit viertal.
18:52

Foutje, bedankt!

Alle alarmbellen gingen dinsdagavond af bij de politie na een melding over gecamoufleerde mensen met wapens in het buitengebied van Meddo vlakbij Winterswijk. De politie rukte met meerdere surveillancevoertuigen en een politiehelikopter uit, maar ter plaatse bleek het helemaal niet zo gevaarlijk als het klonk.
Het bleek namelijk niet om echt gevaarlijke mannen te gaan, maar om een militaire oefening van de Luchtmobiele Brigade.
Het bleek te gaan om een oefening.
Het bleek te gaan om een oefening. © Omroep Gelderland
18:50

Boeren blokkeerden Rijnbrug

Demonstrerende boeren hebben donderdagavond rond 17.30 uur de weg bij de Rijnbrug bij Rhenen geblokkeerd, dat is op de grens tussen Gelderland en Utrecht. Het protest duurde relatief kort, rond 18.45 uur kon het verkeer weer doorrijden.
Op camerabeelden van de provincie Gelderland is te zien dat er een stuk of 10 trekkers over de weg verspreid stonden. Zij blokkeerden het verkeer op de N233 volledig.
Het protest bij de brug.
Het protest bij de brug. © Ingezonden foto
14:30

Spoedreparatie na ongeval A1

Op de A1 ter hoogte van Apeldoorn is Rijkswaterstaat bezig met een spoedreparatie. Op deze plek gebeurde eerder vandaag een ongeluk. In beide richtingen is de linkerrijstrook dicht, de vertraging is zowel in oostelijke als westelijke richting ongeveer 20 minuten.
11:50

Gewonde bij ongeval A1

Bij een ongeval op de A1 ter hoogte van Ugchelen is donderdagochtend een gewonde gevallen. Een vrachtwagen en een busje zijn op elkaar gebotst. Hoe dat kon gebeuren is niet bekend. Het busje is op de kant terecht gekomen.
Door het ongeval is het druk richting Apeldoorn. De linkerrijstrook is afgesloten vanwege het werk van de hulpdiensten.
Het ongeval zorgt de nodige vertraging.
Het ongeval zorgt de nodige vertraging. © Luciano de Graaf