Arnhem en omstreken

Man wil ruzie sussen en wordt afgerost

De politie zoekt vier mannen na een mishandeling in Arnhem op Koningsdag.
De politie zoekt vier mannen na een mishandeling in Arnhem op Koningsdag. © politie/Plaats Delict
ARNHEM - Koningsdag is voor veel mensen vaak een feestelijke dag. Maar voor een 26-jarige man uit Arnhem eindigt die dag in een ware nachtmerrie. Wanneer de man in de binnenstad een ruzie probeert te sussen wordt hij aangevallen door vier jongens en krijgt hij meerdere klappen in zijn gezicht. De politie zoekt dit viertal.
Een opstootje in de Varkensstraat mondde uit in een vechtpartij in de directe omgeving van de Blikken Bioscoop waar de Arnhemmer volgens de politie het slachtoffer van werd.
Hij werd toen hij het incident wilde sussen door twee jonge mannen aangevallen. Daar bleef het niet bij. Twee andere vechtersbazen kwamen erbij en begonnen mee te doen en gingen los op hun slachtoffer.
In het ziekenhuis moest de lip van de Arnhemmer worden gehecht. Na de mishandeling ziet hij een stuk minder met een oog en daaraan moet hij worden geholpen. Met dat oog ziet hij nu nog 60 procent.

Wie filmde de mishandeling?

Een jonge man heeft de mishandeling gefilmd en de beelden zijn mogelijk gedeeld. De politie spreekt hem graag. "Hij kan een belangrijke getuige zijn", zegt woordvoerder Jennifer Schoorlemmer.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023185930. De politie heeft online ook een tipformulier.

Mannen gezocht na mishandeling