Rijk van Nijmegen

Weer geen treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen

De spoorbrug.
De spoorbrug. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De NS meldt dat de storing op het spoor tussen Arnhem en Nijmegen ook woensdag de hele dag zal duren. Tussen Arnhem en Nijmegen rijden dinsdag al sinds het einde van de middag geen treinen uit 'veiligheidsoverwegingen', meldt ProRail. Dit duurt ten minste tot donderdag 02.00 uur.
ProRail laat weten dat ze nog bezig zijn met onderzoek. Ze kan nog niet zeggen wat de storing veroorzaakt. Ze vindt het vervelend voor reizigers en adviseert om de reisplanner in de gaten te houden. "Van Nijmegen naar Arnhem rijden bussen", vertelt een woordvoerder. "De trein naar station Nijmegen Lent rijdt wel. Het is echt de spoorbrug waar niet overheen gereden wordt. Reizigers moeten de planner dus in de gaten houden."

'Storing'

De woordvoerder van ProRail heeft het over een 'storing aan het spoor'. "Afgelopen nacht waren er werkzaamheden aan het spoor over de brug", legt de woordvoerder uit. "Na die werkzaamheden is er in aangepaste vorm doorgereden over het spoor. Dat gaat nu niet meer. Het spoor is defect en de veiligheid kan niet worden gegarandeerd. Daarom is alles stilgelegd. We onderzoeken nog of we het probleem kunnen verhelpen." De woordvoerder kan niet zeggen hoe lang dat gaat duren.
Het feit dat het spoor op een brug ligt maakt het probleem niet eenvoudiger. "De brug maakt het bijzonder. Want zo'n spoor is anders dan op een gewone spoorbaan. Het is ingewikkelder en kost meer tijd om te repareren. Er gaan woensdag specialisten mee aan de slag."

'Niet correct uitgevoerd'

Op de website meldt ProRail dat "er dit weekend werkzaamheden zijn geweest, onder meer aan de bovenleiding en het spoor. Nu blijkt dat de werkzaamheden aan het spoor niet correct zijn uitgevoerd. Dat moet worden hersteld. We doen onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren."
Tussen Nijmegen Lent en Arnhem Centraal rijden stopbussen. De NS adviseert reizigers tussen Nijmegen en Utrecht Centraal om via 's-Hertogenbosch te reizen.