liveblog | 27 juni

Vrachtwagen kantelt • fietser naar ziekenhuis

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 juni, 19:07 uur
19:07

A1 dicht

De A1 tussen Apeldoorn en Hengelo (Ov) is dicht. Door een gekantelde vrachtwagen ter hoogte van Lochem zijn alle rijstroken afgesloten. Het verkeer wordt bij afrit Bathmen van de snelweg geleid. Dat zal tot 23.15 uur duren, laat Rijkswaterstaat weten.
De vrachtwagen was gevuld met 24 ton asfaltcomponent. Dit ligt over meerdere rijstroken. Ook is er diesel gelekt. Het opruimen neemt veel tijd in beslag, want er moet onder meer asfalt hersteld worden. Daarnaast vinden bergingswerkzaamheden plaats. Rijkswaterstaat opent omstreeks 22.15 uur weer een rijstrook. De andere twee rijstroken gaan om 23.15 uur ongeveer open.
De ANWB adviseert weggebruikers om te rijden via Arnhem (A50, A12) of via Zwolle (A50, A28, A37). Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Rijkswaterstaat zegt dat er een flinke vertragingstijd is van ruim een uur.
De vrachtwagen ligt midden op de snelweg.
De vrachtwagen ligt midden op de snelweg. © Rens Hulman/News United
17:15

Politie zoekt oplichter

De politie in is op zoek naar een man die verdacht wordt van oplichting. De man pinde met een pas in Lienden. Die pas is meegenomen door iemand die zich bij het slachtoffer voordeed als bankmedewerker.
De politie heeft een foto van de verdachte verspreid.
15:15

Fietser gewond bij botsing

Op een rotonde bij Ruurlo is dinsdagmiddag een fietser gewond geraakt na een botsing met een auto. Volgens de videocorrespondent ter plaatse is de fietser met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De hulpdiensten in actie bij het ongeval.
De hulpdiensten in actie bij het ongeval. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
11:00

Auto schept fietser

Een fietser is dinsdagochtend zwaargewond geraakt bij een aanrijding in Doetinchem. Volgens een videocorrespondent wilde een automobilist vanaf de Rekhemseweg afslaan naar de Ellergoorseweg. Waarschijnlijk werd de fietser daarbij over het hoofd gezien. Een botsing was het gevolg.
De gewonde fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de correspondent was het slachtoffer aanspreekbaar.
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
07:00

Koeien gered bij brand

In een stal aan de Middendijk in Nijbroek heeft maandagavond een uitslaande brand gewoed. Een stuk of 30 koeien konden door de boer in veiligheid worden gebracht.
Volgens een videocorrespondent ter plaatse ademde iemand te veel rook in. Deze persoon is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De brand werd rond 22.15 uur gemeld. Toen de brandweer arriveerde, stond de achterkant van de schuur al volledig in lichterlaaie. De rook die daarbij vrijkwam, was tot in de wijde omgeving te zien.
Hoewel de brandweerlieden het vuur snel onder controle hadden, raakte de koeienstal fors beschadigd. Volgens de brandweer kan hij als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Er is geen asbest vrijgekomen.
De brandweer had het vuur snel onder controle
De brandweer had het vuur snel onder controle © Luciano de Graaf
06:00

Brand in kringloopwinkel en privésauna

Op het industrieterrein aan de Ambachtsweg in Malden heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed. Het vuur brak vlak voor middernacht uit.
Kringloopwinkel verwoest