Stedendriehoek

Busje kinderpretpark vernield

Archiefbeeld van pretpark Julianatoren.
Archiefbeeld van pretpark Julianatoren. © ANP
APELDOORN - Vandalisme. En wel op Parkeerplaats 2 van het Apeldoornse kinderpretpark Julianatoren. Tot grote verontwaardiging van de medewerkers van het park is op die parkeerplaats een bus vernield. De ruiten van 'Jul's Pendeldienst' zijn ingegooid. En het beheer van het park wil graag weten wie daar achter zit. Zo graag, dat ze een beloning van 1000 euro uitloven voor de gouden tip.
De desbetreffende parkeerplaats ligt aan de J.C. Wilslaan, op enige afstand van het pretpark. Mensen die hier het voertuig neerzetten, konden met de pendelbus naar het park gebracht worden.

Gouden tip

Maar in de nacht van 21 op 22 juni is de pendelbus vernield. Een woordvoerder van het park roept op social media dat er meer spullen zijn vernield, maar waar het precies om gaat is niet duidelijk.
De mensen van het pretpark willen in ieder geval graag weten wie er achter de vernielingen zit. Zo graag zelfs, dat ze een beloning van 1000 euro uitloven voor de gouden tip.
Ook wordt een ieder die iets gezien heeft die avond opgeroepen om contact op te nemen met het park. "Samen kunnen wij de vandalen opsporen", staat verder in de oproep.