Rivierengebied / Achterhoek

Personeel in shock na faillissement Score: 'Onze zaak is gezond'

Score winkel in Arnhem (archief), dit weekend zijn de winkels van de failliete modeketen nog open.
Score winkel in Arnhem (archief), dit weekend zijn de winkels van de failliete modeketen nog open. © ANP
TIEL - De winkels van modeketen Score in Gelderland zijn dit weekend nog gewoon open. De landelijke keten, met acht winkels in Gelderland en het hoofdkantoor in Duiven, werd vrijdag bij de rechtbank failliet verklaard. "Dat was wel even een shock", zegt een medewerker van het filiaal in Tiel. "Maar we hopen op een doorstart."
"Wij gaan gewoon door", zegt de bedrijfsleider van de winkel in de binnenstad van Arnhem. "Onze zaak hier is heel gezond. We hebben nog gewoon onze kleding die we kunnen verkopen en we hebben nog niets van het hoofdkantoor gehoord. Zolang dat niet het geval is, blijven we tot nader order open."
Het faillissement is net uitgesproken en we krijgen vandaag al meteen vragen over uitverkoopkorting
Veel bezoekers van de winkel in Arnhem hebben het nieuws volgens de bedrijfsleider al gehoord: "Ja, we zijn echte Hollanders, hè? Het faillissement is net uitgesproken en we krijgen vandaag al meteen vragen over uitverkoopkorting."
De winkel in Arnhem is één van de grotere Score-winkels in Nederland. Er zijn tien medewerkers in dienst. In Winterswijk hebben ze vier medewerkers. Ook op deze locatie zijn de deuren nog gewoon open, maar hebben de verkopers wel een knoop in hun maag.
"Het zijn heel onzekere tijden", zegt een van hen. "We zagen het helemaal niet aankomen, ook omdat wij hier over het algemeen een goedlopende winkel hebben. En dan is dit wel een heel bittere pil. We zijn vandaag en morgen gewoon open en ons is verteld dat we maandag meer horen van het hoofdkantoor. We hopen dat het bericht is dat we een doorstart kunnen maken."

'Nog niets van het hoofdkantoor gehoord'

Ook in Tiel hopen ze op een doorstart. Net als in Winterswijk zouden ook hier vier medewerkers op straat komen te staan als de deuren definitief sluiten. "We hadden in 2022 een heel goed jaar", vertelt een verkoper. "Boven verwachting zelfs. Dus dat was wel even een shock, toen we hoorden dat het faillissement was uitgesproken. We zijn wel gewoon opengegaan, omdat we nog niets van het hoofdkantoor hebben gehoord. We krijgen veel vragen van klanten en iedereen wil weten of we open blijven. Dat weten we natuurlijk nog niet, maar ik heb wel een goed gevoel bij de mogelijkheid van een doorstart."
Het faillissement geldt voor de hele Score Group BV. Behalve de Score-winkels zelf, is het vennootschap ook eigenaar van het merk CHASIN'. Deze zitten onder andere in Arnhem en Nijmegen. Het gaat in totaal om meer dan vijftig winkels in Nederland en ongeveer 450 personeelsleden.
Het hoofdkantoor in Duiven was zaterdag niet voor commentaar bereikbaar.