liveblog | 23 juni

Vechtpartij in trein • vrouw aangerand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 23 juni, 22:15 uur
22:15

Vrouw aangerand in Tiel

In Tiel is op 8 juni een vrouw aangerand. Dat meldt de politie. Het slachtoffer liep tussen 23.00 en 23.10 uur over de Oliemolenwal, via de Oliemolensteeg naar de Waterstraat. Daar passeerde een man, die haar vervolgens begon te volgen.
In een steeg op de Scheidingsstraat en de Gasthuisstraat randde hij de vrouw aan. De politie is op zoek naar tips en beelden van bewakingscamera's uit de omgeving.
De dader is 20-30 jaar oud, heeft een donkerbruine huidskleur, zwart haar en een normaal postuur. Hij droeg een grijs joggingpak met lange mouwen, met op de mouwen een zwarte teken of streep.
19:30

Vechtpartij in trein

In de trein op het traject tussen Apeldoorn en Zutphen heeft de politie moeten ingrijpen na een vermeende vechtpartij. Dat gebeurde vrijdagavond.
Volgens een videocorrespondent ter plaatse is de politie met veel eenheden ter plaatse geweest op station De Maten in Apeldoorn. Het zou gaan om een conflict tussen twee mannen. Een man is geboeid afgevoerd door de agenten. Ook de andere man zou meegenomen zijn voor een verklaring.
Het treinverkeer lag enige tijd stil.
De man werd geboeid afgevoerd.
De man werd geboeid afgevoerd. © Luciano de Graaf
18:15

Winkeldieven gezocht

De politie in Doetinchem zoekt winkeldieven. Van die misdaad verdenken ze een man en een vrouw. Om die twee te vinden hebben ze foto's van ze verspreid. Wie ze herkent, mag dit doorgeven aan een agent.
18:10

Politie heeft fietsendief op de korrel

De politie in Harderwijk heeft een plaatje verspreid van wat een man op een gestolen mountainbike moet zijn. Wie er iets in herkend, wordt verzocht zich te melden.
De gedeelde foto.
De gedeelde foto. © Politie
17:00

Auto in brand

Een auto in Doetinchem heeft vrijdagmiddag vlam gevat op de parkeerplaats bij de DEKA aan de Stationsstraat. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting in de auto. Een medewerker van de DEKA heeft nog een poging gedaan om de brand te blussen, maar dat mocht niet baten. De auto die ernaast stond geparkeerd heeft wel schade opgelopen tijdens de bluspoging.
Kortsluiting in de auto veroorzaakte vermoedelijk de brand.
Kortsluiting in de auto veroorzaakte vermoedelijk de brand. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
16:15

Grote controle Nijmegen: Belastingdienst int 13.000 euro

De politie heeft donderdag een grote controle gehouden op de Wijchenseweg in Nijmegen. Dat gebeurde samen met de Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst. In totaal zijn er 120 voertuigen gecontroleerd. Bij de controle inde de Belastingdienst 13.000 euro en werd er beslag gelegd op 6 voertuigen. Daarnaast zijn er drie voertuigen in beslag genomen. Bij twee personen werd softdrugs aangetroffen en bij één persoon werd pepperspray in beslag genomen. Er werd één iemand aangehouden voor het bezit van harddrugs.