liveblog | 20 juni

Vrouw en baby gewond • dode gevonden

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 juni, 15:54 uur
15:54

Slachtoffer Heerde overleden door ongeval

De politie heeft het onderzoek aan de Kanaaldijk in Heerde, waar vanochtend een lichaam is aangetroffen, is afgerond. Het betreft een noodlottig ongeval, dat meldt de politie. De identiteit van het slachtoffer is bij de politie bekend. Het slachtoffer was sinds enkele dagen opgegeven als vermist.
14:35

Wijkagent vangt auto-inbrekers

De wijkagent in Wehl heeft met de hulp van wat Wehlenaren maandagavond een stel auto-inbrekers op heterdaad betrapt. Nog voordat de vier jonge verdachten iets konden meenemen, waren ze al in de kraag gevat.
13:05

Vrouw en baby gewond bij aanrijding

Een vrouw en een baby zijn dinsdag gewond geraakt bij een kopstaartbotsing tussen drie voertuigen op de Kayersdijk in Apeldoorn.
Door een nog onbekende oorzaak botste een bestelbusje achterop zijn voorganger die vervolgens weer door botste tegen een personenauto.
Een baby uit de voorste auto is naar het ziekenhuis gebracht, evenals een vrouw uit een van de andere auto's.
Hulpdiensten bij het ongeval in Apeldoorn
Hulpdiensten bij het ongeval in Apeldoorn © Armin de Breij/LDGFotografie
11:55

Dode gevonden in Heerde

Op de Kanaaldijk in Heerde is vanochtend een lichaam aangetroffen in het water. Dat meldt de politie. Die is ter plaatse voor onderzoek.
Om wie het gaat, is nog niet bekend. Ook kan de politie nog niets zeggen over de doodsoorzaak. Een deel van de Kanaaldijk is afgesloten.
De politie verricht onderzoek
De politie verricht onderzoek © Stefan Verkerk / NewsUnited
11:50

Veel onbeantwoorde vragen na grote brand

Een hoop veiligheidsvragen over het type woningen dat zondag volledig uitbrandde in Arnhem zijn nog niet beantwoord, erkent bestuursvoorzitter Sander Heinsman van woningcorporatie Portaal. Toch gingen alle bewoners van de omliggende woningen maandag weer terug naar hun huizen.
De verwoestende brand in Arnhem
De verwoestende brand in Arnhem © Persbureau Heitink
11:50

Deel bewoners zorginstelling keert terug na brand

Negentien bewoners van zorginstelling Onder de Bomen in Groesbeek waar vannacht brand woedde, kunnen weer terug naar hun appartementen.. De negen andere cliënten zijn ondergebracht in een ander pand op het terrein. Naar verwachting zullen ze daar een week moeten verblijven.
De brand ontstond in de wasruimte op de tweede verdieping. De schade aan het pand aan de Parklaan is groot. Alle bewoners kwamen met de schrik vrij, mede door adequaat handelen van de dienstdoende begeleider.
Bij de brand werd een hoogwerker ingezet
Bij de brand werd een hoogwerker ingezet © John Beckmann/Persbureau Heitink