liveblog | 18 juni

100 woningen ontruimd, brand slaat nog steeds uit dak

In Arnhem woedt zondag een zeer grote brand in een rij huizen in de wijk Presikhaaf. In dit liveblog lees je alles over de laatste ontwikkelingen.
Laatst bijgewerkt: 18 juni, 15:48 uur
15:48

Berichtgeving gaat verder

De berichtgeving over de brand in Arnhem gaat hier verder.
15:17

Weer een NL-Alert

De hulpdiensten versturen een tweede NL-Alert. "Kom niet niet naar de brand", staat in het bericht.
15:05

Marcouch reageert op brand

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem steekt bewoners van de getroffen woningen een hart onder de riem. Op Twitter zegt hij: "Lief Arnhem, helaas een felle brand in Presikhaaf. De brandweer is daar op volle sterkte om vuur en rook te bedwingen en de slachtoffers worden opgevangen. Als u kunt, blijf dan binnen als buurtbewoners, sluit deuren en ramen tegen de rook. Blijf fit, samen doorstaan wij dit."
14:52

Drie mensen naar ziekenhuis

Het aantal mensen dat is afgevoerd naar het ziekenhuis staat op drie. Eerder was sprake van vier mensen die rook hadden ingeademd.
14:49

Vlammen slaan weer uit daken

De vlammen slaan rond 14.45 uur weer uit de daken, ziet een verslaggever van Omroep Gelderland. Intussen bekijkt de brandweer de brandhaard van boven met de hulp van een drone.
De vlammen slaan weer uit het dak.
De vlammen slaan weer uit het dak. © Persbureau Heitink
14:32

Nog eens 40 woningen ontruimd

Nog eens veertig woningen worden ontruimd, meldt de brandweer. Het gaat nu om honderd ontruimde woningen in totaal. Het gaat om huizen in Van Kinsbergen en de Van Speykstraat.