Stedendriehoek

Vliegtuigje crasht bij vliegveld Teuge

De neergestorte Fokker bij Teuge.
De neergestorte Fokker bij Teuge. © Luciano de Graaf
TEUGE - Bij vliegveld Teuge is vrijdagmiddag een vliegtuigje neergestort. Zeker twee personen raakten gewond. Het vliegtuig, een oude Fokker met plek voor in totaal twee personen, kwam neer in een weiland langs de Ganzevlesweg.
De hulpdiensten kregen rond 15.20 uur een melding van een luchtvaartongeval. Het vliegtuigje, een oude Fokker S.11 die in het verleden werd gebruikt voor scholing van vliegers voor de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine, kwam ondersteboven in een weiland terecht. Die plek ligt hemelsbreed een paar honderd meter van vliegveld Teuge.
Twee personen kwamen bloedend uit het neergestorte toestel, meldt een fotocorrespondent. De omgeving werd afgezet en de traumahelikopter kwam ook naar Teuge. Zeker één van de twee inzittenden is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.
Het vliegtuigje ligt ondersteboven in een weiland

Vlucht na restauratie

De Fokker S.11 maakte z'n allereerste vlucht al in 1947. Defensie had het toestel jarenlang in gebruik. Het vrijdag verongelukte toestel koos drie jaar geleden voor het eerst weer het luchtruim na een jarenlange restauratie.
Over de oorzaak van het ongeval is nog geen duidelijkheid. De Landelijke Eenheid van de politie begint een onderzoek om uit te vinden wat er misging.
De vorige ernstige crash bij Teuge was twee jaar geleden, op 25 juni 2021. Toen kreeg een vliegtuig vol parachutisten meteen na het opstijgen motorpech. De piloot maakte een noodlanding in de weilanden langs de snelweg A50. Alle inzittenden overleefden die crash wonderlijk genoeg zonder grote kleerscheuren.