liveblog | 16 juni 2023

Natuurbrand snel geblust • brand langs het spoor

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 16 juni 2023, 22:14 uur
vrijdag 16 juni 2023
22:14

Schuur in vlammen

In een schuur aan de Scheiddijk in Ruurlo heeft vrijdagavond brand gewoed. De brand woedde in een deel van de schuur waar hooi lag. In het gebouw stonden ook ezels, die zijn daar door de eigenaar snel weggehaald.
De schuur ging grotendeels verloren. De brandweer is nog enige tijd bezig met blussen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
21:51

Kleine bosbrand bij Deelen

In de bossen tussen Deelen en Schaarsbergen heeft vrijdagavond korte tijd brand gewoed. De brandweer uit onder meer Hoenderloo werd opgetrommeld om de vlammen te doven.
Het vuur werd rond 20.50 uur ontdekt. De brand werd gezien door de bemanning van een politiehelikopter die toevallig in de buurt vlogen. In totaal stond een stuk van zo'n 10 bij 25 meter in brand. De snelle inzet van de brandweer voorkwam erger. Mogelijk was brandstichting de oorzaak.
Korte tijd later was er brand aan de Oude Arnhemseweg bij Beekbergen. Ook daar was de situatie snel onder controle.
De bosbrand was snel onder controle.
De bosbrand was snel onder controle. © Persbureau Heitink
19:00

Natuurbrand langs het spoor

Op de spoordijk tussen Duiven en station Westervoort heeft vrijdagmiddag een grote natuurbrand gewoed. Iemand in de trein had jongeren zien spelen en had het vermoeden dat er vuurtje werd gestookt. De getuige sloeg daarop alarm, meldt een videocorrespondent. De brandweer heeft het vuur geblust.
De brand woedde vlak bij het spoor
De brand woedde vlak bij het spoor © Timo Bouman/Persbureau Heitink
18:22

A1 weer open

16:21

A1 dicht na brand

De A1 bij Voorthuizen in de richting van Apeldoorn is vrijdagmiddag dicht omdat er een auto in de brand staat, meldt Rijkswaterstaat. Weggebruikers lopen hierdoor vanaf Amersfoort vertraging op. Het verkeer wordt vanaf Hoevelaken omgeleid via de A28, A27, A12 en A50.
Rijkswaterstaat verwacht dat de afhandeling van de brand nog wel even duurt.
De A1 ging dicht om een uitgebrande auto.
De A1 ging dicht om een uitgebrande auto. © Persbureau Heitink
16:19

Vliegtuig neergestort bij Teuge

Bij vliegveld Teuge is vrijdagmiddag een vliegtuigje neergestort. Zeker twee personen raakten gewond. Het vliegtuig, een oude Fokker met plek voor in totaal twee personen, kwam neer in het gras langs de Ganzevlesweg.
De neergestorte Fokker bij Teuge.
De neergestorte Fokker bij Teuge. © Luciano de Graaf