Arnhem en omstreken

Overval op woonwagenkamp: echtpaar bedreigd met kapmessen

Het woonwagenkamp is na de overval afgezet met lint
Het woonwagenkamp is na de overval afgezet met lint © Roland Heitink/Persbureau Heitink
ARNHEM - Op een woonwagenkamp aan de Dordrechtweg in Arnhem is zaterdagavond een echtpaar overvallen. De drie daders sloegen rond 23.10 uur toe. Ze zouden de woonwagenbewoners hebben bedreigd met kapmessen.
Een videocorrespondent die ter plaatse was meldt dat de overvallers zijn gevlucht richting een park. Bewoners van het woonwagenkamp zaten hen op de hielen.

Speurhond

Tijdens hun vlucht op de fiets hebben de drie mannen vermoedelijk iets verloren of weggegooid. De politie heeft enige tijd gezocht. Daarbij is een speurhond ingezet. Ook is er onderzoek verricht op het woonwagenkamp.
Het echtpaar bleef ongedeerd. De politie zegt dat er iets is buitgemaakt, maar wil niet zeggen wat. De daders droegen donkere kleding en hadden capuchons op. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Getuigen gezocht

De politie heeft reden om aan te nemen dat de mannen voorafgaand aan de overval via de Leerdamstraat richting de Dordrechtweg zijn gefietst. Daarom is ze op zoek naar mensen uit die omgeving die tussen 22.20 en 23.00 uur iets gezien of gehoord hebben. "In het bijzonder zijn we op zoek naar mensen die camerabeelden (bijvoorbeeld van een deurbel of auto) hebben, waarop de mannen te zien zijn", aldus de politie.
Kijk naar beelden van het politieonderzoek:
Overval op woonwagenkamp