liveblog | 11 juni 2023

Gewonden bij ernstig ongeluk • brand in natuurgebied

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 11 juni 2023, 21:00 uur
21:00

Gewonden bij ongeluk Klarenbeek

Bij een ongeluk op de Woudweg in Klarenbeek zijn zondagavond drie mensen gewond geraakt. Naast de ambulance zijn ook een traumahelikopter en de brandweer ter plaatse gekomen om hulp te verlenen.
Door nog onbekende oorzaak is de auto terechtgekomen in de sloot. Volgens de videocorrespondent is het voertuig daarbij over de kop geslagen. Twee personen zijn ernstig gewond geraakt. Eén van hen zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Alle drie de gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De Woudweg is volledig afgesloten voor het verkeer. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht.
Drie gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Drie gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. © Luciano de Graaf
19:15

Natuurbrand in Achterhoek

In een natuurgebied in Zeddam woedde zondagavond een brand. De brandweer is groots uitgerukt, omdat het vuur zich door de droogte snel kon uitbreiden. De brandweer had het vuur echter snel onder controle.
De brand woedde in een natuurgebied dat bekend staat als het Bergherbos, tussen Zeddam en Beek. Hoe de brand daar heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk.
De brandweer had de brand in het bos snel onder controle.
De brandweer had de brand in het bos snel onder controle. © 112Achterhoek-nieuws.nl/NewsUnited
De brandweer vanuit de lucht.
De brandweer vanuit de lucht. © Jordi Deckert
19:10

Gewonde bij brand

Op de Meent in Duiven heeft zondagavond een felle brand gewoed bij een woning. De brand zou woeden bij een overkapping achter het huis. Meerdere brandweereenheden zijn met spoed uitgerukt.
Bij een bluspoging van een omwonende is een persoon gewond geraakt, laat de videocorrespondent ter plaatse weten. Daarnaast zou ook een agent gewond zijn geraakt, omdat een persoon hem in het gezicht geslagen. Aanleiding zou een conflict met de bewoner van het huis zijn geweest, laat de videocorrespondent weten. De persoon is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau.
De brand woedt achter een woning in Duiven.
De brand woedt achter een woning in Duiven. © Charles Mol / Persbureau Heitink
18:47

Zoektocht naar Frans in Aalten

Deze zondag is er ook in Aalten gezocht naar de vermiste Frans Udink uit Velp. Een team van SAR Nederland zoekt in de omgeving van Aalten, waar hij voor het laatst gezien is en waar zijn portemonnee is aangetroffen. "Het team is nu nog aan het zoeken. Het is warm, maar ze gaan wel door tot in de avond", zegt coördinator Houwina Postma van SAR Nederland.
Vandaag werd ook bij knooppunt Velperbroek gezocht naar de vermiste man, maar daar is niets aangetroffen. RHWW deed dit op verzoek van familie en vrienden van Frans. Zij kregen een tip van een paragnost dat hij bij de vijvers te vinden zou zijn.
Frans (72) wordt sinds 1 juni vermist, toen hij op de trein naar Oberhausen stapte. Hij is verstandelijk beperkt en kan zich moeilijk verstaanbaar maken. Zijn broer Bennie zoekt al een week naar hem, evenals vrienden en andere mensen uit Velp. In het verleden ging Frans al vaker de hort op, maar dan keerde hij 's avonds altijd huiswaarts.
Het lastige is dat Frans door veel mensen of veel verschillende mensen is gezien. Dat maakt het lastig om te bepalen waar zoekteams moeten gaan zoeken. Maar Postma wil benadrukken dat mensen het moeten blijven melden. "Het is heel erg warm. Deze meneer kan helemaal uitgedroogd zijn. Mocht je hem aantreffen, blijf bij hem en bel 112. Laat hem niet gaan. Je hoeft hem niet fysiek vast te houden, maar blijf bij hem of loop achter hem aan. Deze meneer heeft ook vocht nodig." Daarnaast vraagt ze mensen om camerabeelden te controleren, als zij bijvoorbeeld bewakingscamera's bezitten. "Elke aanwijzing kan ontzettend belangrijk zijn."
Frans (72) wordt sinds 1 juni vermist.
Frans (72) wordt sinds 1 juni vermist. © Privéfoto.
15:05

Gewonde bij 'steekpartij'

Bij een incident in Ochten is zondagmiddag iemand gewond geraakt. Volgens een videocorrespondent werd er omstreeks 14.30 uur melding gedaan van een steekincident aan de Verlengde Schoolstraat. Daarbij zou een man gewond zijn geraakt. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie is vervolgens een woning binnengegaan aan de S. D. Frankstraat. Omstanders zeggen tegen de videocorrespondent dat er een persoon is aangehouden. De politie kan dit nog niet bevestigen.
Er zou een persoon gewond zijn geraakt.
Er zou een persoon gewond zijn geraakt. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
14:22

Reddingshonden zoeken vermiste Frans Udink

Meerdere reddingshonden van Stichting Reddingshonden RHWW hebben zondag vergeefs bij vijvers in de buurt van Velperbroek naar de vermiste Frans Udink uit Velp gezocht. Hij is sinds anderhalve week vermist.
RHWW deed dit op verzoek van familie en vrienden van Frans. Zij kregen een tip van een paragnost dat hij bij de vijvers te vinden zou zijn. "We waren toch aan het trainen", lichtte een woordvoerster van de stichting toe.
De honden sloegen wel op een specifieke plek aan. "Maar vermoedelijk is dat een vissersstek", aldus de woordvoerster.
Een reddingshond zoekt bij een vijver
Een reddingshond zoekt bij een vijver © Persbureau Heitink