liveblog | 10 juni

Aanhouding om moord • weer raak op rotonde

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 10 juni, 19:59 uur
19:59

Roemeen opgepakt voor moord

Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.
De vader van het meisje had in april aangifte gedaan van haar vermissing. Een week geleden werd haar lichaam gevonden in een appartement in de Roemeense hoofdstad Boekarest. De moeder van het meisje werd eerder deze week al aangehouden in Spanje en is inmiddels uitgeleverd aan Roemenië.
De 38-jarige partner van de moeder wordt gezien als medeverdachte. Voor zijn aanhouding werkte de Roemeense politie samen met het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) van de politie, dat deel uitmaakt van een Europees opsporingsteam (ENFAST).
De verdachte zit vast en wordt na het weekend voorgeleid. De zogeheten overleveringskamer van de rechtbank in Amsterdam zal vervolgens een besluit nemen over zijn overlevering aan Roemenië.
De Roemeen werd aangehouden in Tiel.
De Roemeen werd aangehouden in Tiel. © Jasper Lindner/Omroep Gelderland
15:59

Wéér mis op probleemrotonde

Op de beruchte Arnhemse rotonde die de Johan de Witlaan, Pieter Callandweg en de Oude Zevenaarseweg met elkaar verbindt, ging het zaterdag voor de zoveelste keer mis. Volgens de eigenaar van de benzinepomp staat de teller dit jaar al op zestien aanrijdingen.
Om 15.15 uur kwamen een fietser en een automobilist met elkaar in botsing. De fietser kwam bij de aanrijding hard ten val en raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.
15:40

Brand op A12 is uit

De brand op de A12 is uit en het verkeer komt langzaam in beweging. Toch zal de vertraging nog wel even aanhouden, voorspelt Rijkswaterstaat.
14:50

A12 dicht om brand

De snelweg A12 tussen Ede en Oosterbeek is zaterdagmiddag dicht omdat er een auto in brand staat. Het vuur is bovendien overgeslagen naar de berm van de snelweg.
De brandweer is aanwezig en een vliegtuigje dat rondvliegt om bosbranden op te sporen, vliegt rondjes boven de brand. Weggebruikers in oostelijke richting krijgen het advies te rijden via de A30, A1 en A50.
Op de A12 vanaf Ede staat een file van 8 kilometer en de vertraging loopt enorm op, tot wel 2 uur. Ook de N224 over de Ginkelse Heide loopt vol.
De brand op de A12 door de camera's van Rijkswaterstaat.
De brand op de A12 door de camera's van Rijkswaterstaat. © Rijkswaterstaat
14:45

Kinderen vinden gemummificeerde katten

Spelende kinderen hebben vrijdag twee gemummificeerde katten gevonden in het bos bij het Oosterbosbad in Barneveld. Dat meldt de wijkagent zaterdag.
Volgens haar waren de katten van verschillende eigenaren en al een paar weken zoek. Uiteindelijk hebben de kinderen de dieren gevonden.
De wijkagent vermoedt dat de katten dood zijn gemaakt door iemand die last van ze had en die ze vervolgens in het bos gelegd. Mogelijk lagen de dode katten daar al eerder dan de dag dat ze gevonden werden.
12:50

Vrouw gewond na aanrijding

Een vrouw is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding in Kesteren.
Een personenauto stak rechtdoor de Marktstraat over en verleende volgens een videocorrespondent geen voorrang aan een personenauto die op de Tielsestraat reed.
Een aanrijding was het gevolg. De man die in dezelfde auto als de vrouw zat bleef ongedeerd, evenals de bestuurder van de andere auto.
De auto raakte de andere auto in de flank
De auto raakte de andere auto in de flank © Marco van Deick / Persbureau Heitink