Arnhem en omstreken

Zesduizend jongeren komen samen sporten: 'Winnen is leuk'

ARNHEM - Duizenden scholieren uit heel het land namen het vandaag sportief tegen elkaar op in Arnhem in het kader van 'Olympic Moves'. Het evenement op Papendal is de grootste schoolsportcompetitie voor leerlingen tussen de 12 en 19 jaar in Nederland.
De duizenden scholieren konden zich vandaag met elkaar meten in veel verschillenden sporten, zoals badminton, mini-trampoline, veldlopen en frisbee. De jongeren zijn dolenthousiast: "Winnen is natuurlijk leuk, maar vooral het plezier staat voorop."
De hoge temperaturen laten de scholieren koud: "Ja, boeien!"
6000 jongeren sporten op Papendal
Vooraf was er een officiële opening, zoals op de echte Olympische Spelen. Compleet met het ontsteken van een Olympisch vuur in bijzijn van enkele sporthelden. Helden als voormalig wereld- en Olympisch kampioen BMX Merel Smulders: "Van sporten krijg je plezier, het is goed voor je", zegt ze.

'Blijven sporten'

Ook Tim de Vries, die drie keer wereldkampioen handbiken werd, is van de partij. Hij zegt over het nut van sporten: "Het is goed voor je hersenen. Je denkt beter na en je krijgt er een goed humeur van."
De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding ( KVLO) hoopt dat door een sportieve dag als deze er een langdurig effect ontstaat bij de jeugd. "Dat ze na zoveel plezier en ervaringen ook op latere leeftijd blijven sporten", zegt Cees Klaassen van de KVLO tot slot.