liveblog | 9 juni

Losgeslagen caravan gevonden • brommerrijder gewond

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 9 juni, 21:55 uur
21:55

Caravan vergeten?

Op De Beemdstraat bij Wehl N815, is vrijdagavond een caravan achter gebleven. Volgens een videocorrespondent ter plaatse lijkt het erop dat de caravan van de koppeling is geschoten, en tegen een verkeersbord tot stilstand is gekomen, maar de toedracht is niet bekend.
Het is niet duidelijk van wie de alleenstaande caravan is. Volgens de correspondent ter plaatse staat het ding er al een tijdje: 'Ik ga op vakantie en ik vergeet", grapt hij.
Waarom deze caravan zo merkwaardig is geparkeerd is nog onduidelijk.
Waarom deze caravan zo merkwaardig is geparkeerd is nog onduidelijk. © 12Achterhoek-nieuws/NewsUnited
21:50

Verwarde man vermist

In Nijmegen is een verwarde man vermist. De politie vermoedt dat de man (85) te voet of per bus richting Nijmegen centrum is.
Update: De man is gevonden.
20:50

Gewonde na eenzijdig ongeval

Op de Verlengde Arnhemseweg tussen Ede en Arnhem is vrijdagavond een bestuurder van een brommer gewond geraakt. De tweewieler zou op een boom zijn gebotst. Volgens de videocorrespondent ter plaatse is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
Bij de locatie kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse.
De traumahelikopter ter plaatse.
De traumahelikopter ter plaatse. © Persbureau Heitink
16:40

Politie zoekt persoon die winkeldief poogde te vangen

De politie in Nijkerk is op zoek naar een omstander die bekogeld is door een winkeldief. Donderdagavond probeerde iemand bij de Jumbo in Nijkerk een winkeldief tegen te houden. De dief gooide toen iets naar deze omstander. De politie zou graag met de omstander in contact komen.
16:35

Politie zoekt fietsendief

In de regio Berkelland is de politie op zoek naar een fietsendief. Ze hebben een foto verspreid van een verdachte.
16:12

Forse hennepkwekerij gevonden

De politie heeft een week geleden een hennepkwekerij ontruimd in een grote schuur in Herwen. Via Meld Misdaad Anoniem kwam een tip binnen over de kwekerij. Na een politie-inval bleek de tip te kloppen en troffen de agenten liefst 1600 planten aan. Er wordt dan ook gesproken van een 'professionele en grootst opgezette kwekerij'.
De betrokken kwekers deden speciale toevoegingen aan de planten, waardoor het mogelijk werd vijf keer per jaar te oogsten. De jaarlijkse straatwaarde kwam zo uit op zo'n 800.000 euro.
Er was in de schuur sprake van stroomdiefstal. De verdachten kunnen, zo zegt de politie, waarschijnlijk rekenen op een flinke naheffing van de energiemaatschappij. Er is nog niemand aangehouden.
Agenten troffen een forse hennepkwekerij aan in Herwen.
Agenten troffen een forse hennepkwekerij aan in Herwen. © Politie Rivierenland Oost