Gelderse Vallei / Rivierengebied

Gezocht: deze oplichters hebben het voorzien op bejaarden

De verdachte jonge vrouw.
De verdachte jonge vrouw. © Politie
HOEVELAKEN - Politie en justitie zoeken deze week in Plaats Delict onder meer een jonge vrouw. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere oplichtingszaken met ouderen als slachtoffer. Ze maakte voor duizenden euro's buit.
In Hoevelaken sloeg de jonge vrouw toe bij een hoogbejaarde vrouw van 90. In een doosje dat ze meenam zat voor duizenden euro's aan sieraden van de vrouw op leeftijd.
De verdachte wordt, vermoeden politie en justitie, naar adressen gestuurd om bankpassen, pincodes en waardevolle spullen op te halen bij de mensen thuis. Ook in Tiel maakte de vrouw een slachtoffer.
De tekst gaat onder de video verder:
Ouderen de dupe van deze pinner
In Angeren ging een man van 80 voor 3700 euro het schip in, hier ging het om een andere verdachte, die heeft zich later bij de politie gemeld.

Slachtoffers krijgen mailtje

Criminelen lijken een nieuwe methode te hebben gevonden om ouderen pootje te lichten. Woordvoerder Chantal Westerhoff van de politie: "Sommige slachtoffers krijgen een mailtje dat er iets mis is en dat de klanten een alarmnummer moeten bellen. Dat lijkt een mailtje van de bank en het komt betrouwbaar over, maar het is gewoon een valstrik."

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Liever een tipformulier? Klik dan hier.