Stedendriehoek / Achterhoek

Extra water op Mañana Mañana vanwege hitte

Een watertap.
Een watertap. © ANP
LAREN - Het festival Mañana Mañana dat dit weekend wordt gehouden in Laren neemt extra maatregelen in verband met de verwachte hoge temperaturen. Op het feestterrein bij Kasteel Oolde worden bijvoorbeeld waterpunten ingericht zodat bezoekers voldoende kunnen drinken.
Het festival begint vandaag (donderdag) en duurt tot en met zondag. Bezoekers krijgen mogelijk te maken met temperaturen boven de dertig graden. De organisatie laat weten aan mediapartner REGIO8 dat er voor de veiligheid van de bezoekers voldoende schaduwplekken zijn gecreëerd op het terrein. Ook zijn de waterpunten bij de toiletten open om te gebruiken als drinkwater.
Bezoekers mogen ook zonnebrand meenemen op het festivalterrein. Normaal gesproken is het niet toegestaan om flessen met vloeistof, waaronder zonnebrand valt, het festivalterrein op te nemen, maar vanwege de hoge temperaturen zijn de regels aangepast. Vanwege het droge en warme weer zijn er ook extra zandhopen geplaatst waar mensen hun sigarettenpeuken in kunnen drukken, zodat er geen brand ontstaat.

Financieel zwaar weer

In hoeverre deze aanpassing extra kosten met zich meebrengt kan de organisatie op dit moment nog niet zeggen. Het festival luidde vorige week nog de noodklok vanwege tegenvallende kaartverkoop.