Arnhem en omstreken

Ontploffingsgevaar geweken, verdachte pakketjes weggehaald

Burgemeester Marcouch spreekt met hulpverleners ter plaatse.
Burgemeester Marcouch spreekt met hulpverleners ter plaatse. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft de twee verdachte pakketjes in het winkelcentrum in Arnhem-Zuid verwijderd. Dat laat de politie weten. Omstreeks 11.00 uur is het winkelcentrum weer vrijgegeven.
"Er zal nog kort onderzoek plaatsvinden waarvoor een deel van het winkelcentrum nog afgezet blijft", meldt een woordvoerder. De weg bij het centrum in in Elderveld is weer open voor verkeer. Burgemeester Ahmed Marcouch is aanwezig in de wijk om te spreken met hulpverleners.
Vanochtend werd er vroeg een verdacht pakketje aangetroffen bij eetcafé Sofram. De EOD kwam snel ter plaatse om onderzoek te doen. Even later werd ook bij Diner66 in hetzelfde winkelcentrum een verdacht pakketje aangetroffen. Uit beide pakketjes hingen zwarte draden.
Het is niet de eerste keer dat er onrust is in het winkelcentrum. Bij beide horecagelegenheden hebben in de afgelopen jaren branden gewoed. Bij Sofram is twee keer brand gesticht. Het is onduidelijk of de zaken verband houden met de verdachte pakketjes.
Bekijk de beelden van de verdachte pakketjes:
Pakketjes weggehaald
Het TV-programma Plaats Delict besteedt donderdagavond aandacht aan deze zaak, eventuele tips kunnen worden doorgegeven via dit formulier. Plaats Delict is vanaf 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland en wordt ieder uur herhaald.