Arnhem en omstreken

'Explosief' gevonden, winkelcentrum dicht

Het winkelcentrum is afgesloten.
Het winkelcentrum is afgesloten. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Bij een lunchroom in winkelcentrum Elderveld in Arnhem is mogelijk een explosief gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is ter plaatse om het te onderzoeken en het winkelcentrum is volledig afgesloten. Dat laat een videocorrespondent ter plaatse weten.
Omstreeks 06.30 uur werd de vondst gedaan. Er ligt een pakketje bij de deur van de lunchroom. De politie laat weten dat er 'iets verdachts' is aangetroffen en dat er onderzoek wordt gedaan.
UPDATE: Later in de ochtend is er ook een pakketje gezien bij de voordeur van Diner 66, een cafetaria in hetzelfde winkelcentrum.
De hulpdiensten hebben omstreeks 8.00 uur flink opgeschaald naar GRIP1. Er komen meer brandweerkorpsen naar het winkelcentrum. "Dit is allemaal uit voorzorg, want er ligt mogelijk gevaarlijk spul. We houden er rekening mee dat er iets kan gebeuren", zegt woordvoerder Simen Klok van de politie.
De politie heeft de omgeving afgezet met linten. Ook een ambulance is aanwezig bij het winkelcentrum. Er staan omstanders te wachten die vanochtend naar hun werk in het winkelcentrum wilden gaan, maar niet achter de linten mogen.

Eerder brand geweest

Eerder is in het bewuste café tweemaal sprake geweest van brandstichting. Op beelden van Opsporing Verzocht was destijds te zien hoe twee mannen jerrycans leeggooiden in de zaak. Het is onduidelijk of de zaken verband houden met elkaar.
Het TV-programma Plaats Delict besteedt donderdagavond aandacht aan deze zaak. Plaats Delict is vanaf 17.15 uur te zien bij Omroep Gelderland en wordt ieder uur herhaald.
Er ligt een pakketje bij de deur van de lunchroom.
Er ligt een pakketje bij de deur van de lunchroom. © Persbureau Heitink