liveblog | 8 juni

Explosie bij cafetaria Arnhem

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 8 juni, 23:59 uur
donderdag 8 juni
23:59

Explosie bij cafetaria Arnhem

Bij Diner 66 op het Elderveldplein is van donderdag op vrijdagnacht een explosie geweest. Dat meldt een videocorrespondent ter plaatse. Buurtbewoners werden wakker van de knal bij winkelcentrum Elderveld.
Bij dit pand werd donderdag al een verdacht pakketje weggehaald door de politie. Bij een andere nabijgelegen eetgelegenheid, genaamd Sofram, werd ook al een verdacht pakketje gevonden.
De explosie gebeurde rond 3.45 uur, zo meldt een videocorrespondent. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Onderzocht wordt of er meer explosief materiaal in de buurt is. Donderdagavond liet burgemeester Marcouch al de panden sluiten voor de komende weken. Dit omdat gevreesd werd voor onveilige situaties.
Ravage na de explosie.
Ravage na de explosie. © Persbureau Heitink
22:15

Gewonde bij ongeval

Bij een aanrijding op de Arnhemseweg in Beek is donderdagavond iemand gewond geraakt. Het zou gaan om de bestuurder van een van de betrokken voertuigen, zo meldt een videocorrespondent ter plaatse.
Het zou al het tweede ongeval op dat kruispunt in twee dagen tijd zijn, zo besluit de correspondent.
Het ongeval bij Beek.
Het ongeval bij Beek. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
21:16

Politie onderzoekt straatroof

De politie zoekt getuigen van een straatroof in Nijkerk. Dat gebeurde 7 juni tussen 20.00 uur en 20.45 uur aan de Watergoorweg in Nijkerk.
21:15

Agent pakt mes af

20:09

Parachutist gewond

Op vliegveld Teuge bij Apeldoorn is donderdagavond een parachutist gewond geraakt. Het ging naar verluidt mis bij de landing. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen naar Teuge om te assisteren.
De parachutist zou verwondingen aan de rug hebben opgelopen en is naar het ziekenhuis vervoerd.
Hulpdiensten op vliegveld Teuge.
Hulpdiensten op vliegveld Teuge. © Luciano de Graaf
18:07

Man valt in put

Een medewerker van een installatiebedrijf is donderdagmiddag aan de Andreaslaan in Heilig Landstichting in een rioolput gevallen. Daar kwamen veel hulpdienst op af, inclusief een traumahelikopter. Een man was bezig met werkzaamheden aan het rioolgemaal en viel vanaf zijn ladder in de zes meter diepe put.
Met de hoogwerker van de brandweer is de man uit put getild met behulp van touwen en brandcard. De man is met onbekend letsel meegenomen naar ziekenhuis.
Hulpdiensten bij de put in Heilig Landstichting.
Hulpdiensten bij de put in Heilig Landstichting. © Persbureau Heitink