Arnhem en omstreken

Oplossing gevonden voor patiënten na brand in revalidatiecentrum

Veel schade door brand bij Klimmendaal
Veel schade door brand bij Klimmendaal © Omroep Gelderland
ARNHEM - Patiënten van revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem die direct zorg nodig hebben, kunnen vanaf maandag terecht in een polikliniek in een ander gebouw. Dat laat een woordvoerder weten. Maandag woedde er een brand in de kliniek, waardoor de patiënten nu elders ondergebracht moeten worden.
Maandagmiddag hebben de hulpdiensten ongeveer honderd mensen uit het revalidatiecentrum gehaald, nadat er een brand woedde in de technische ruimte. Er vielen geen gewonden, maar de schade is dermate ernstig dat er voor de patiënten tijdelijk een andere plek gezocht moet worden.
Voor de mensen die gebruik maken van de polikliniek is die oplossing er nu. "Het andere gebouw staat wel op dezelfde locatie", vertelt woordvoerder Kim Wolters. "Het gaat dan om mensen die bijvoorbeeld een spalk nodig hebben of iets dergelijks. Van mensen die digitaal worden behandeld, wordt een afspraak opnieuw ingepland. Een oplossing voor de iets langere termijn zijn we nog aan het bekijken."

Oplossing voor klinische patiënten

Voor negen klinische patiënten die echt zorg nodig hebben was er dinsdag al een oplossing. Zij zijn naar de locatie van Klimmendaal in Apeldoorn overgebracht. Patiënten die naar huis konden, zijn toen naar huis gestuurd.

300 kinderen

Niet alleen patiënten van de revalidatiekliniek zijn de dupe van de brand. Zwemschool De Vin verzorgt normaliter zwemlessen voor zeker driehonderd kinderen in het zwembad van Klimmendaal. Zij zijn naarstig op zoek naar alternatieve locaties. "Er zijn al collega-zwembaden die zwemwater hebben aangeboden. We zijn nu aan kijken waar we de kinderen kunnen onderbrengen", stelt woordvoerder Lolita Kapel.