liveblog | 7 juni

Geen voorrang in Barneveld • auto zit muurvast

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 7 juni, 19:45 uur
19:45

Auto's op elkaar

Het was woensdagavond raak op de Plantagelaan in Barneveld. Op de kruising met de Narcissenstraat stak een echtpaar met hun auto de weg over, maar botste daarbij door een voorrangsfout bovenop een andere auto. Daarin zat alleen de bestuurder.
Niemand raakte gewond, maar de schade is aanzienlijk. Door het ongeval was de Plantagelaan tijdelijk afgesloten. Buurtbewoners roepen volgens een fotocorrespondent al langer dat de kruising gevaarlijk is. Het ongeval ontstond dus door een voorrangsfout. De politie heeft geassisteerd bij het invullen van de schadeformulieren.
De gebotste auto's in Barneveld.
De gebotste auto's in Barneveld. © Persbureau Heitink
18:13

Auto zit muurvast

Muurvast, dat zat een automobilist woensdag op de Kanaalstraat in Apeldoorn. Hij belandde tijdens het achteruit rijden met twee wielen boven het water van de Grift. De auto kon geen kant meer op. Twee bergers met een kraan moesten er aan te pas komen om de auto weer op vier wielen te zetten. Dat lukte na twee uur.
Met twee wielen boven het water in Apeldoorn.
Met twee wielen boven het water in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
18:07

Auto op de kop

Op de A28 ter hoogte van Nijkerk is woensdagmiddag rond 17.00 uur een auto op de kop in de sloot beland. Een toevallig passerende ambulance verleende eerste hulp. In de auto zaten twee personen, van wie er één met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd.
Door het ongeval ontstond al snel een flinke file in de avondspits van Amersfoort naar Nijkerk.
De auto belandde op de kop naast de snelweg.
De auto belandde op de kop naast de snelweg. © Persbureau Heitink
16:00

Dronken man vlucht na botsing op snelweg

Een dronken automobilist is woensdagmiddag doorgereden na een aanrijding op de snelweg in de buurt van Babberich. Het ongeluk gebeurde op de oprit vanaf de A18 naar de A12 richting Arnhem.
De bestuurder reed door met een zwaar beschadigde auto
De bestuurder reed door met een zwaar beschadigde auto © Persbureau Heitink
12:46

Grote controle na drugsdumpingen

Nadat er meerdere keren drugsafval is gedumpt in het gebied, hebben Aalten, Oost Gelre en Oude IJsselstreek dinsdag een grote controle gehouden rond natuurgebied het Zwarte Veen. De zoektocht heeft weinig concrete resultaten opgeleverd, maar toch is er tevredenheid over de dag.
Afzetting voor controle in natuurgebied
Afzetting voor controle in natuurgebied © REGIO8
11:35

Vreemde lucht in woningen Ede

De brandweer kwam woensdagochtend in Ede in actie, omdat er een vreemde lucht hing in woningen aan het Dr. Den Uylpark.
Het zou gaan om een penetrante chemische lucht.
De brandweer is afgelopen nacht ook al uitgerukt naar hetzelfde adres. De geur was ook te ruiken in de kruipruimte van een naastgelegen woning. Er zijn metingen verricht, ook in diverse putten in de straat.
Brandweerlieden inspecteren een put
Brandweerlieden inspecteren een put © Persbureau Heitink