Rijk van Nijmegen

DJ Ronnie dag na verjaardag overleden: 'Afscheid van een ware legende'

DJ Ronnie is overleden.
DJ Ronnie is overleden. © Website DJRonnie
WIJCHEN - Dj Ronnie uit Wijchen is maandag overleden. Hij was zondag 53 jaar geworden. Ronnie Arts, zoals zijn volledige naam luidt, was al enige tijd ziek. Hij leed aan galblaaskanker.
"Met diepe droefheid en ongeloof nemen we afscheid van een ware legende, DJ Ronnie, Met zijn ongeëvenaarde talent en energie wist hij de harten van feestgangers overal in Nederland te veroveren", staat op zijn website te lezen.

'Altijd in voor grapje en feestje'

Dennis de Grundt verzorgt de website en de social media van DJ Ronnie. "Het was een hele lieve, zachtaardige man, behulpzaam en altijd in voor een grapje en een feestje."
"Ik heb de allerlaatste maanden met hem van dichtbij meegemaakt. Iedere dag bellen, proberen positief te blijven, maar ik wist dat het eraan zat te komen. Het is een groot verlies dit. Ik heb er de laatste maanden wel een paar traantjes om gelaten. Het is het moeilijkst voor zijn dochter, de familie, trouwe vrienden en de fans", benadrukt De Grundt.

'Feest-dj van het jaar'

Ronnie Arts begon al heel jong met draaien. "Ook op de radio hier in Wijchen en voor Keizerstad. Hij was heel bekend en is ook feest-dj van het jaar geweest. Hij draaide ook in het buitenland, in Oostenrijk en Spanje. En op Emporium. In de coronatijd hebben we veel gelivestreamd. Muziekbingo, huiskamershows", somt De Grundt op.
Zanger Ronnie Rossig van de Gebroeders Rossig bevestigt dat Ronnie een legende op muziekgebied is. "Hij was echt een verschijning en wist van elk feestje iets te maken. Hij wist mensen goed aan te voelen."
De Gebroeders Rossig namen in 2014 samen met DJ Ronnie een nummer op. "Dat was een cover van 'You're the Voice' van John Farnham. We kenden hem allemaal goed, komen ook uit hetzelfde dorp. We zijn in feite met hem opgegroeid."

'Laatste borrel in Wijchen'

"Met carnaval zijn we nog met zijn allen bijeengekomen in het Sterrenbosch in Wijchen. Vrienden, carnavalsgroepen, mensen uit de muziek. Dat was de laatste borrel samen." Hoewel het al langer duidelijk was dat de gezondheid van hem achteruit ging, komt zijn overlijden hard aan. "Dit is wel een klap", verzucht Ronnie Rossig.
Zanger Jean Knipping sr. kende DJ Ronnie ook. "Hij was een grote naam in het circuit, we kwamen hem regelmatig tegen bij optredens. Hij was veelvuldig actief in de regio, altijd aan het draaien."
"De laatste keer dat ik hem zag was bij het Nijmeegse Artiestenfestival bij de Vierdaagse", vertelt Knipping. "Hij was op-en-top een plaatjesdraaier. Het is een groot gemis."