Arnhem en omstreken

Honderd mensen uit revalidatiecentrum gehaald om grote brand

De brand zorgde voor veel rook.
De brand zorgde voor veel rook. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Hulpdiensten in Arnhem hebben maandagmiddag ongeveer honderd mensen uit revalidatiecentrum Klimmendaal aan de Heijenoordseweg gehaald. Er woedde brand in een technische ruimte.
De evacuatie was een uitdaging voor de hulpverleners. “Op de derde verdieping waren mensen in eerste instantie veilig, maar omdat de brand zich dreigde te verspreiden via de liftschacht hebben we ze daar weggehaald”, zei Ron Kampschreur van de brandweer.
Voor de ontruiming en de bluswerkzaamheden werd de Heijenoordseweg afgesloten voor het verkeer.

Geen gewonden

Gewonden vielen er niet, meldde de Veiligheidsregio Gelderland-Midden kort na 17.00 uur op Twitter. Wel is iedereen die uit het gebouw was gehaald nagekeken door ambulancepersoneel. Medewerkers van Klimmendaal hebben familieleden van patiënten op de hoogte gesteld.
"De brand woedt in een technische ruimte", zei een woordvoerder van de brandweer eerder op de middag. "Daar zit op het dak een verdieping. In die ruimte staat allerlei apparatuur. De mensen in de twee verdiepingen eronder worden geëvacueerd. Het gaat om mensen die veelal slecht ter been zijn."
Grote brand bij revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem

Cliënten weer ondergebracht

Het is nog niet bekend hoe de brand kon ontstaan. Op foto's waren dikke rookwolken in de wijde omtrek te zien.
De veiligheidsregio meldde aan het begin van de avond dat alle cliënten naar huis konden of naar een andere locatie werden gebracht.
Ook de bekende torenkraanmachinist Geurt van Roekel zag de brand vanuit zijn kraan.