Stedendriehoek

Een Lancia voor 235.000 euro, wie biedt meer? Je hebt nog maar even

Een deel van de oldtimers
Een deel van de oldtimers © NOS
BRUMMEN - De spanning stijgt in Brummen. Voor een deel van de online te veilen oldtimers van handelaar Nico Aaldering van The Gallery nadert vandaag het eindtijdstip.
Woordvoerder Carlo te Lintelo legt uit dat voor een derde nog tot vanavond kan worden geboden, voor een derde tot morgenavond en het laatste deel tot overmorgenavond. "Het is spannend, maar vooral heel leuk. We hebben hier maanden naartoe gewerkt en zijn er ontzettend druk mee geweest."

'3500 mensen naar kijkdagen'

Het gaat in totaal om 230 oldtimers, die Aaldering heeft gekocht van verzamelaar Ad Palmen uit Dordrecht. Eind mei konden mensen de auto's bekijken en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. "De kijkdagen waren heel goed bezocht. Er waren ongeveer 3000 à 3500 mensen. Het is goed gedaan", vertelt Te Lintelo.
Er kan al ruim twee weken geboden worden op de oldtimers. "De hoogste bieder heeft de auto. De laatste uren, daar gaat het om. Het is heel moeilijk in te schatten, want het kan zijn dat mensen op het laatste moment tegen elkaar op gaan bieden. Maar we zijn heel tevreden over hoe het nu gaat. Je hebt er een beeld van hoe het leeft", aldus Te Lintelo.

'235.000 euro geboden op Lancia'

Alle 230 oldtimers trekken belangstelling op de online veiling. "De topstukken zijn een Lancia Aurelia, een Mercedes-Benz 300 en een Ferrari 365." Met nog een aantal uur te gaan was er om 17.00 uur 235.000 euro geboden op de Lancia Aurelia B24 Spider America uit 1955. En dat kan dus in de laatste uren van de veiling nog fors oplopen.