liveblog | 5 juni

Gewonden bij ongeluk • giertank in berm

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 5 juni, 21:57 uur
21:57

Brand in Velp

Bij een appartement aan de Dr. A. van der Willigen Sr. laan in Velp heeft maandagavond brand gewoed op een balkon. Rond 21.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor het vuur, dat toen al was overgeslagen naar het dak. De brandweer heeft meerdere dakpannen van het dak gehaald om het vuur te kunnen blussen. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Hoe groot de schade is, is ook nog niet bekend.
Brand op het balkon in Velp.
Brand op het balkon in Velp. © Persbureau Heitink
19:45

Zwangere vrouw naar ziekenhuis na ongeluk

Op de kruising van de Bovenweg en de Vaarbekerweg in Doornspijk zijn maandagmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Passanten en omwonenden waren er snel bij om hulp te verlenen, tot de hulpdiensten arriveerden. Twee van de drie inzittenden kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Een van de inzittenden was een zwangere vrouw, die is ter controle meegegaan naar het ziekenhuis. De andere bestuurder heeft geen letsel opgelopen. De weg was tijdelijk afgesloten.
Een zwangere vrouw moest naar het ziekenhuis.
Een zwangere vrouw moest naar het ziekenhuis. © News United/NWVfoto
19:30

Trekker met giertank op zijn kant

Op de N320 bij Lienden is maandagavond een trekker met giertank op zijn kant terecht gekomen. Bij het voorval werd ook een lantaarnpaal omver geduwd. Er is één persoon naar het ziekenhuis gebracht. De inhoud van de giertank is overgepompt naar een andere giertank.
Giertank op zijn kant in Lienden.
Giertank op zijn kant in Lienden. © Persbureau Heitink
17:27

Honderd mensen uit revalidatiecentrum gehaald

Hulpdiensten in Arnhem hebben maandagmiddag ongeveer honderd mensen uit revalidatiecentrum Klimmendaal aan de Heijenoordseweg gehaald. Er woedde brand in een technische ruimte.
De evacuatie was een uitdaging voor de hulpverleners. “Op de derde verdieping waren mensen in eerste instantie veilig, maar omdat de brand zich dreigde te verspreiden via de liftschacht hebben we ze daar weggehaald”, zei Ron Kampschreur van de brandweer.
Voor de ontruiming en de bluswerkzaamheden werd de Heijenoordseweg afgesloten voor het verkeer.
14:46

Panden ontruimd om gaslek

In de Hogestraat in het centrum van Druten is een gaslek. De brandweer is met spoed uitgerukt. De Hogestraat is afgesloten vanaf de Blokker tot de kruising met de Raadhuisstraat voor winkelbezoekers en verkeer.
Een aantal panden is ontruimd. Het gaat onder meer om een uitzendbureau. Netbeheerder Liander is ter plaatse met een graafmachine en probeert de hoofdkraan af te sluiten. Het lek zou in een kruipruimte zitten.
De boel is afgezet
De boel is afgezet © Persbureau Heitink
14:45

Brand in Arnhem

In Arnhem woedt een brand bij een revalidatiecentrum aan de Heijenoordseweg. Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio zijn er geen gewonden. De brand woedt in een technische ruimte van het gebouw.
De brand in het revalidatiecentrum.
De brand in het revalidatiecentrum. © Persbureau Heitink