Rivierengebied / Arnhem en omstreken

Mark is gek van Porsche: 'Kan me geen leven zonder voorstellen'

Mark is gek van Porsche: 'Kan me geen leven zonder voorstellen'
Mark is gek van Porsche: 'Kan me geen leven zonder voorstellen' © Omroep Gelderland
HETEREN - De Porsche 911 bestaat precies zestig jaar. Voor de eigenaar van het Porsche Centrum in Heteren een prachtige mijlpaal. Mark Wegh is misschien wel de grootste Porschefan van Gelderland.
"De waarde is natuurlijk leuk, maar de passie, het genieten en verzamelen en vooral het vinden, dat is echt een fantastisch gevoel", zegt Wegh trots. Hij loopt ondertussen rondom één van zijn auto's in de showroom. In Heteren is het een speciale dag vanwege het jubileum van de beroemde Porsche-variant. Zo'n vierduizend mensen worden er verwacht.
En zo ging het er zaterdag aan toe:
Autogek

Slechts 250 gemaakt

"Dit is een Sport Classic 911 uit 2010", wijst Wegh. De wagen is op en top gepoetst en er zit geen vuiltje stof op. "Van dit model zijn er maar 250 gemaakt. Toen wilde niemand hem hebben, nu is het een van de meest gewilde modellen."
Volgens Wegh zijn de afwerkingen van het model waar hij bij staat uniek voor de tijd. De stiksels en de kleuren hadden zoveel auto's destijds nog niet, legt hij uit. Hij trekt de deur open en gaat in de auto zitten. Met zijn handen gaat hij nog eens het stuur rond. "Een gevoel van vrijheid, sportiviteit en vooral ook genieten. De ultieme jongensdroom", zegt hij. Uiteraard moet hij de wagen even starten. "De paardenkrachten komen op je af, mooi geluid en flinke power", stelt Wegh tevreden vast.

Geen leven zonder Porsche

Een leven zónder Porsche ziet hij niet meer voor zich "Dan ruk je eigenlijk het hart uit mijn lichaam. Uiteindelijk is het je kindje, je verzamelt omdat je het zelf leuk vind en niet omdat anderen het leuk vinden."
De liefde voor de sportwagens begon bij Wegh al vroeg. "Ik was 25 toen ik echte auto's begon te verzamelen. Vier jaar later kreeg ik dan mijn eerste echte Porsche."
Auto's verkopen, dat doet hij deze zaterdag niet. "Het gaat niet om reclame. Ga gewoon kijken, genieten en spreek met leuke mensen", vindt de eigenaar van het Porsche Centrum. Om de verkoop gaat het vandaag even niet.