Rivierengebied

Dure zonnebrillen gestolen, buit van tienduizenden euro's

Twee mannen roofden een brillenzaak in Lienden leeg.
Twee mannen roofden een brillenzaak in Lienden leeg. © politie/Plaats Delict
LIENDEN - De politie is op zoek naar de twee daders van een nachtelijke kraak op een brillenzaak in Lienden. Die was op 17 maart. Bijna 170 zonnebrillen met een gezamenlijke waarde van enkele tienduizenden euro's zijn weg.
De dieven droegen bivakmutsen en namen, zegt Sven Strijbosch van de politie, zeven zogenoemde stellages mee met dure zonnebrillen. Die zaten vastgeklemd in die stellages, die op hun beurt vast zaten aan de muur.
Ze hadden dus werk te doen, de dieven.
In de stellages die de daders achterlieten zaten goedkopere modellen. "Het is goed mogelijk dat de daders eerder in de winkel zijn geweest om de boel te verkennen", zegt Strijbosch.
Beide mannen hadden grote moeite om de zaak binnen te komen. Maar nadat dat gelukt was, graaiden ze er op los. De politie hoopt onder meer dat het publiek meer kan vertellen over de vluchtroute van de daders.
Bekijk de beelden van de inbraak:
Zonnebrillen weg

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023117475. Liever een tipformulier? Klik dan op deze link.