Arnhem en omstreken / Stedendriehoek

'Houd ziekenhuis Zutphen overeind', vraagt provincie aan minister

Actievoerders in het provinciehuis
Actievoerders in het provinciehuis © Omroep Gelderland
ARNHEM - De provinciale politiek wil dat het ministerie het Gelre ziekenhuis in Zutphen overeind houdt. Het Gelders college gaat lobbyen bij het kabinet.
Onlangs ging de kraamafdeling in Zutphen per direct dicht. Na de zomer wil het ziekenhuis de spoedeisende hulp alleen nog tijdens kantooruren bemannen.

Provincie doet een oproep

Lokale politici trokken aan de bel, Kamerleden vroegen om opheldering en nu doet de provinciale politiek ook een oproep. De partijen maken zich grote zorgen over de leefbaarheid, de aanwezigheid van genoeg zorg in de regio en het behoud van voorzieningen.
De provincie schrijft ook een brief naar het bestuur van de Gelre ziekenhuizen. Het initiatief van kwam van de SP. Volgens Statenlid Eric van Kaathoven zijn de genomen stappen onacceptabel. "We willen volledige zorg in heel Gelderland, inclusief verloskunde, inclusief spoedeisende hulp. En het ziekenhuis dreigt dat nu uit te kleden. Dat is volgens de Gelderse politiek onacceptabel."
Aan het begin van de vergadering voerden demonstranten actie. Die demonstranten zongen 'Red het Gelre, want zonder kunnen we niets'.
Actie!