Rivierengebied

Dode vrouw gevonden in huis Gameren: 'Hele lieve, goede vrouw'

Het huis is volledig afgezet met schermen
Het huis is volledig afgezet met schermen © Omroep Gelderland
GAMEREN - Het lichaam dat dinsdag werd aangetroffen in een huis aan de Beemstraat in Gameren, is van een vrouw. Een man is aangehouden als verdachte. Dat meldt de politie. Die onderzoekt nog welke betrokkenheid de man heeft bij de dood van de vrouw.
Wat zich precies in het vrijstaande huis heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. De politie doet daar woensdag en de komende dagen nog ruim onderzoek naar. Rond het huis, dat wordt bewaakt, staan veel politiewagens. Daarnaast zijn er grote blauwe schermen rond de woning geplaatst en staat er een PD-unit in de tuin, dat is een soort mobiel politiebureau.
De politie doet onderzoek nadat er een melding was gedaan van een vondst van een dode vrouw. Buurtbewoners laten weten dat er ook een man in het huis aanwezig was, die vervolgens gewond is afgevoerd naar het ziekenhuis.

'Het zijn hele goede vrienden van mij'

Bij het huis was woensdag een goede vriend van de bewoners. Hij was zichtbaar geëmotioneerd door wat er zich heeft afgespeeld. "Het zijn hele goede vrienden van mij. Dit doet mij heel erg veel. Ik kwam hier gister langs gefietst omdat ik naar ze toe wilde. Maar toen zag ik door de blauwe schermen dat er wel wat aan de hand was. Dit is heel ongewoon."
Wat er precies is gebeurd, weet hij ook niet. "Ik heb nog geen idee wat. Ik weet alleen dat meneer zwaargewond is en mevrouw gestorven is. Dat is heel sneu, het was een hele goede en lieve vrouw. Het is een gemis voor mij, nu kan ik hier niet meer 's middags naar toe. Je gaat toch iets missen als je zo goed met elkaar omgaat."
Bekijk hier de video:
Vrouw dood gevonden in huis