Liemers

Drie dochters heropenen brug van hun beroemde vader

Drie dochters heropenen brug van hun beroemde vader
Drie dochters heropenen brug van hun beroemde vader © Omroep Gelderland
WESTERVOORT - De Biddle Brug in Westervoort is weer een onderdoorgang om trots op te zijn. Zondag openden zijn drie dochters de bekende brug, die ooit beschilderd werd door hun wijlen vader Chris Biddle. De kunstenaar voorzag het viaduct eind jaren zeventig van kleurrijke afbeeldingen. Een groep enthousiaste inwoners van Westervoort zorgde ervoor dat het afgebladderde kunstwerk weer helemaal fris in de verf staat.
William Boekhorst van de Biddle Brug Boys: "We zijn zo trots dat het gelukt is. Het begon met een klein idee en als we dan nu zien dat het klaar is... fantastisch!"
Biddles werk is in originele staat teruggebracht met de lijnen, afbeeldingen en kleuren van toen. "Maar de kunstenaar van nu, Joost Zwanenburg, heeft er ook wat van zichzelf aan toegevoegd", vertelt William enthousiast verder. "Aan de binnenkant van de tunnel heeft hij vijf vogels geschilderd, dat is zijn specialiteit, en een portret van Chris Biddle."

Hamburgers, borrels en QR-code

De hele restauratieklus kostte zo'n 55.000 euro. Dat had nog veel meer kunnen zijn, als niet veel vrijwilligers hadden meegeholpen. Inmiddels komen de Biddle Brug Boys nog zo'n 8.500 euro tekort. Boekhorst: "We hebben bij de gemeente gevraagd om dat tekort aan te vullen, daar moet de gemeenteraad in juli nog over beslissen. Overigens heeft de gemeente al een flink deel bijgedragen, hoor. En zelf hebben we met allerlei acties al 35.000 euro bij elkaar gebracht. We hebben daarvoor van alles gedaan. Van de verkoop tot hamburgers en een speciale borrel tot aan een QR-code waarmee we symphatisanten wisten te verleiden om een bijdrage te geven."