liveblog | 30 mei

Dode in woning • snelweg op slot

 
Laatst bijgewerkt: 30 mei, 14:42 uur
14:42

Overleden persoon in huis

De politie doet onderzoek in een woning aan de Beemstraat in Gameren. Na een melding vonden agenten een overleden persoon in het huis. Er komt een PD-unit, een mobiele ruimte van waaruit het onderzoek naar de doodsoorzaak van de persoon wordt gedaan. Een woordvoerster van de politie meldt op Twitter 'alle scenario's open te houden'.
Het onderzoek bij de woning.
Het onderzoek bij de woning. © Hans Verbeek/Meesters Multi Media
14:14

Snelweg op slot

De snelweg A18 bij Doetinchem is dinsdagmiddag dicht nadat een wiel van een vrachtwagen in brand vloog. De brandweer was snel ter plaatse om de boel te blussen.
Het is nog onduidelijk tot wanneer de weg dicht blijft. De ANWB geeft weggebruikers richting Enschede en Hengelo het advies omte rijden via de A12, A50 en A1.
Op de A18 vloog deze vrachtwagen in brand.
Op de A18 vloog deze vrachtwagen in brand. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
11:02

Auto te water

Twee inzittenden van een personenauto haalden dinsdagochtend een nat pak toen zij bij Buren het water in reden. Dat gebeurde rond 09.50 uur toen de auto ter hoogte van de Hennisdijk in de berm terechtkwam en vervolgens het water naast de dijk in reed.
De brandweer haalde de inzittenden - een man en vrouw op leeftijd - uit de auto. Ze zijn met de ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De traumahelikopter kwam ter plaatse voor assistentie en landde op een naastgelegen fietspad.
De auto raakte te water bij Buren.
De auto raakte te water bij Buren. © Persbureau Heitink
09:34

Verdacht pakketje in Zutphen blijkt loos alarm

In Zutphen zijn de politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) dinsdagochtend in de weer geweest met een verdacht voorwerp. Dat lag bij een fietspad naast de Zweedsestraat. De boel was daar urenlang afgezet.
Het verdachte voorwerp in Zutphen.
Het verdachte voorwerp in Zutphen. © Rens Hulman / NewsUnited
07:00

Automobilist schept jonge fietsers

Twee jonge fietsers zijn maandagavond laat gewond geraakt bij een ernstig verkeersongeluk in Apeldoorn. Beiden werden op de Laan van Zevenhuizen geschept door een auto. Een videocorrespondent ter plaatse hoorde dat het om tieners gaat van 14 en 15 jaar oud.
Het ongeval gebeurde rond 23.45 uur, toen de fietsers ter hoogte van winkelcentrum Anklaar wilden oversteken. Het tweetal werd aangereden door een auto die op de voorrangsweg reed. Gezien de schade aan het voertuig en de fietsen moet het een harde klap zijn geweest.
Hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, waren snel ter plaatse. Beide fietsers zijn behandeld en daarna naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij.
Hoe het zo mis kon gaan, is niet duidelijk. De politie heeft tot diep in de nacht onderzoek verricht.
Politie op de plek van het ongeval
Politie op de plek van het ongeval © Luciano de Graaf
06:45

Man met drugs op veroorzaakt ongeluk

Een automobilist die in de nacht van maandag op dinsdag een ongeluk veroorzaakte in Vaassen, is aangehouden. De man zou onder invloed van drugs hebben gereden. Bovendien probeerde hij de politie wijs te maken dat iemand anders achter het stuur had gezeten.
Het eenzijdige ongeval op de Laan van Fasna werd rond 0.45 uur gemeld. Een auto was uit de bocht gevlogen en frontaal tegen een boom gebotst. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een man aan bij de zwaar beschadigde auto. Hij beweerde dat hij de bijrijder was en dat de bestuurder niet meer aanwezig was.
Agenten hadden al snel door dat ze in de maling werden genomen en dat de man, die overigens niet gewond was, wel degelijk achter het stuur had gezeten. Ze namen daarop een alcohol- en drugstest af. Die laatste test was positief. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Bij het ongeluk raakten meerdere verkeersborden en een hekwerk beschadigd. De gemeente is daarover in kennis gesteld. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto meegenomen.
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse © Luciano de Graaf