liveblog | 29 mei

Vrouw gewond bij botsing・zeilers omver door windvlaag

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 mei, 21:34 uur
21:34

Vrouw gewond na ongeluk

Een vrouw is maandagavond gewond geraakt nadat zij betrokken raakte bij een botsing op bedrijventerrein De Overmaat in Arnhem. Het ongeluk gebeurde tussen een Volkswagen en een Audi. De bestuurder van de Volkswagen reed op de verkeerde weghelft toen een bestuurder van de Audi de weg op kwam en toen ging het mis, meldt een fotocorrespondent. De vrouw uit de Volkswagen is gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Beide auto's hebben grote schade opgelopen en zijn geborgen door een bergingsbedrijf.
Een gewonde bij een ongeluk in Arnhem.
Een gewonde bij een ongeluk in Arnhem. © Persbureau Heitink
21:15

Zeilers kapseisden door windvlaag

Twee zeilers op het Veluwemeer dachten vandaag een mooi tochtje te kunnen maken, maar dat ging even mis. Door een windvlaag kapseisde het zeilbootje. De zeilers haalden een nat pak, maar konden gered worden door de KNRM en een binnenvaartschipper.
20:20

Ongeluk op 'gevaarlijk kruispunt'

Een brommobiel is maandagavond vol op de zijkant van een busje gebotst op de kruising van de Zutphenseweg met de Flierderweg, op de N348, bij Eefde. Het busje stak het fietspad over en zag de brommobiel over het hoofd. De bestuurster van de brommobiel is naar het ziekenhuis gebracht, de man die in de bestelbus zat bleef ongedeerd. Beide voertuigen worden afgesleept. Het ging al vaker mis op dit kruispunt en mede daardoor werd er al een en ander verbeterd. Zo kwam er een middenberm en zijn er daardoor al minder ongelukken, maar dat voorkomt niet dat het af en toe nog mis gaat.
Botsing op 'gevaarlijke kruising'.
Botsing op 'gevaarlijke kruising'. © Rens Hulman/NewsUnited
18:00

Boom valt op weg in Zevenaar

Op de Hasspelstraat in Zevenaar is maandagmiddag een deel van een boom afgebroken. De tak kwam naar beneden door het vermoedelijke 'summerdrop' principe. Wanneer bomen te weinig water krijgen en de takken te vol hangen met bladeren breken deze in de zomerperiode spontaan af. Er raakte in Zevenaar niemand gewond en de brandweer heeft ervoor gezorgd dat hangende delen van de boom verwijderd werden.
Eerder dit weekend brak er ook al een boom af bij zorgcentrum Regina Pacis in Arnhem. Daar raakte een bewoonster zondag gewond.
Er kwam een deel van de boom naar beneden in Zevenaar.
Er kwam een deel van de boom naar beneden in Zevenaar. © Jordi Deckert.
14:35

Vijf auto's op elkaar, lange file

Op de A28 zijn maandagmiddag vijf auto's op elkaar gebotst bij een kettingbotsing. Dat gebeurde bij Nijkerk in de richting van Amersfoort. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen. Het lijkt erop dat de verwondingen meevallen bij de inzittenden. Er staat wel een lange file in de richting van Harderwijk, rond 14.30 uur was de vertraging meer dan een uur. Het verkeer wordt omgeleid via de vluchtstrook.
Vijf auto's botsen op elkaar op de A28.
Vijf auto's botsen op elkaar op de A28. © Persbureau Heitink
13:40

Politie zoekt doorrijder die vrouw gewond achterliet

De fietsster die zaterdagavond in Arnhem werd aangereden door een automobilist die vervolgens doorreed, is een 66-jarige vrouw uit die plaats. Dat meldt de politie. De doorrijder is nog niet gevonden. Wel heeft de politie elders in Arnhem een auto aangetroffen die vermoedelijk bij het ongeval betrokken was.
De aanrijding werd rond 23.40 uur gemeld. Dat gebeurde nadat voorbijgangers het slachtoffer aan de Rijksweg-West in een droge sloot hadden aantroffen. De vrouw zou daar een half uur in hebben gelegen voordat zij werd gevonden.
De automobilist was na het ongeval doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Op de plek bleven alleen wat onderdelen van de wagen achter, zoals een complete zijspiegel.
Politie op de plek van het ongeval in Arnhem
Politie op de plek van het ongeval in Arnhem © Persbureau Heitink