liveblog | 29 mei

Gewonde hulpeloos achtergelaten・fietsster (56) zwaargewond

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 mei, 13:40 uur
13:40

Politie zoekt doorrijder die vrouw gewond achterliet

De fietsster die zaterdagavond in Arnhem werd aangereden door een automobilist die vervolgens doorreed, is een 66-jarige vrouw uit die plaats. Dat meldt de politie. De doorrijder is nog niet gevonden. Wel heeft de politie elders in Arnhem een auto aangetroffen die vermoedelijk bij het ongeval betrokken was.
De aanrijding werd rond 23.40 uur gemeld. Dat gebeurde nadat voorbijgangers het slachtoffer aan de Rijksweg-West in een droge sloot hadden aantroffen. De vrouw zou daar een half uur in hebben gelegen voordat zij werd gevonden.
De automobilist was na het ongeval doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Op de plek bleven alleen wat onderdelen van de wagen achter, zoals een complete zijspiegel.
Politie op de plek van het ongeval
Politie op de plek van het ongeval © Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink
08:50

Fietsster (56) zwaargewond na botsing met auto

Aan de Rijksweg (N224) in Ede is maandagochtend een ernstig ongeluk gebeurd. Een 56-jarige fietsster uit Lunteren werd rond 8.00 uur geschept door een auto. Politie, drie ambulances en de traumahelikopter rukten na de melding met spoed uit.
Het ging mis ter hoogte van tankstation Haan, bij een oversteekplaats. Volgens een videocorrespondent ter plaatse kwamen de man en de vrouw in de auto met de schrik vrij. De bestuurder van de auto, een man van 81 uit Wekerom, moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Dat is een standaardprocedure bij ernstige aanrijdingen. De automobilist bleek niet onder invloed, aldus de politie.
Kijk naar beelden van de plek van het ongeval:
Fietsster zwaargewond na aanrijding
Het slachtoffer is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de correspondent is de arts die in de traumahelikopter zat met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis.
Vanwege het ongeval is de N224 in beide richtingen afgesloten.
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse © William Harthoorn/Persbureau Heitink
08:00

Auto vast op paaltje

In Velp is maandagochtend een auto uit de bocht gevlogen en bovenop een paaltje beland. Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 5.45 uur op de kruising van de Reigerstraar en de Gasthuislaan.
Volgens een videocorrespondent ter plaatse is de bestuurder ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. Wel moest de automobilist mee naar het politiebureau omdat er alcohol in het spel was.
Een berger heeft de auto van de paal gehaald en afgesleept.
De auto zat vast op een paaltje
De auto zat vast op een paaltje © Sebastiaan Kleijn /Persbureau Heitink
07:00

Grote brand in meubelstoffeerderij

Bij een meubelstoffeerder aan de Textielweg in Culemborg heeft zondagavond een grote brand gewoed. De brandweer was met veel materieel ter plaatse.
Lees hier het hele artikel of bekijk de video.
Flinke brand in Culemborg
06:00

Meerdere gewonden na botsing

Op de kruising van de Westervoortsedijk en de IJsseloordweg N325 in Arnhem heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden. Meerdere mensen raakten gewond.
Door onbekende oorzaak kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing. Meerdere gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling en controle.
De auto's raakten beide total loss. Het verkeer had vanwege het ongeval flinke hinder. Rond 20.30 uur was de kruising weer volledig vrij.
De schade na de aanrijding in Arnhem.
De schade na de aanrijding in Arnhem. © Persbureau Heitink
05:00

Auto's op elkaar

Bij een ongeluk tussen twee auto’s op de Kayersdijk in Apeldoorn is zondagmiddag één persoon gewond geraakt.
Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur bij de oprit naar de A1. Door een voorrangsfout kwamen de twee auto’s met elkaar in botsing. Hierdoor was de Kayersdijk in de richting van Beekbergen enige tijd afgesloten.
De voertuigen raakten fors beschadigd. De gewonde is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie nam van beide bestuurders een verklaring op.
De schade na de botsing in Apeldoorn.
De schade na de botsing in Apeldoorn. © Luciano de Graaf