liveblog | 28 mei

Flinke botsing・man op vlucht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 mei, 21:45 uur
21:45

Flinke aanrijding in Arnhem

Op de kruising van de Westervoortsedijk en de IJsseloordweg N325 in Arnhem heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden. Meerdere mensen raakten gewond.
Door onbekende oorzaak kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing. Meerdere mensen raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling en controle.
De auto's raakten beide total loss. Het verkeer had vanwege het ongeval flinke hinder. Rond 20.30 uur was de kruising weer volledig vrij.
De schade na de aanrijding in Arnhem.
De schade na de aanrijding in Arnhem. © Persbureau Heitink
17:02

Auto's op elkaar

Bij een ongeluk tussen twee auto’s op de Kayersdijk in Apeldoorn is zondagmiddag één persoon gewond geraakt.
Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur bij de oprit naar de A1. Door een voorrangsfout kwamen de twee auto’s met elkaar in botsing. Hierdoor was de Kayersdijk in de richting van Beekbergen enige tijd afgesloten.
De voertuigen raakten fors beschadigd. De gewonde is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie nam van beide bestuurders een verklaring op.
De schade na de botsing in Apeldoorn.
De schade na de botsing in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
14:25

Gewonde door vallende tak

Hulpverleners op het terras waar de grote tak terechtkwam.
Hulpverleners op het terras waar de grote tak terechtkwam. © Persbureau Heitink
Bij zorgcentrum Regina Pacis aan de Velperweg in Arnhem is zondag een bewoonster gewond geraakt door een afgebroken tak. Dat meldt een fotocorrespondent. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek, zegt de manager van Regina Pacis. Hoe de bewoonster eraan toe is, weet ze niet.
Ze heeft de gemeente Arnhem gewaarschuwd, omdat het om een boom gaat in het naastgelegen park Sacré Coeur. Het park is sinds 1979 bij de gemeente in beheer. De correspondent meldt verder dat de tak ook op een rolstoel terechtkwam en daardoor een armleuning afbrak.
13:30

Automobilist vlucht na ongeval

Op de Platanenstraat in Zwartebroek (gemeente Barneveld) is in de nacht van zaterdag op zondag een auto tegen een boom gebotst en daarna op de kop op het wegdek beland. Het ongeval gebeurde rond 02.30 uur.
Buurtbewoners zagen kort daarna een man een nabijgelegen weiland in rennen. Toen ze bij de auto gingen kijken, bleek die leeg te zijn. Volgens een videocorrespondent ter plaatse heeft de politie in de omgeving gezocht.
De identiteit van de bestuurder is inmiddels bekend. Het gaat om een man van 22 uit Zwartebroek. Hij is aangehouden. Waarom de automobilist er te voet vandoor ging, is niet duidelijk.
De auto sloeg na de botsing over de kop
De auto sloeg na de botsing over de kop © William Harthoorn / Persbureau Heitink
12:37

Beelden van beëindigen illegaal feest Pannerden

Politie stopt illegaal feest
11:55

Acht aanhoudingen na vechtpartij in trein

Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.
De politie Ede meldde eerder op Facebook dat er zeven aanhoudingen waren verricht en dat dat gebeurde na een melding van een steekpartij in de trein. Agenten gingen daarop naar station Ede-Wageningen omdat de bewuste trein daar zou aankomen.
Op het station konden de verdachten worden aangehouden. De acht mannen zijn tussen de 20 en 40 jaar en komen onder meer uit Ter Apel, Velp, Ede, Utrecht en Budel. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.
De politie snelde naar station Ede-Wageningen om zeven verdachten aan te houden.
De politie snelde naar station Ede-Wageningen om zeven verdachten aan te houden. © Politie Ede