Liemers / Rijk van Nijmegen

Illegale rave party bij Pannerden voorbij

PANNERDEN - De politie heeft zondagmorgen een illegale rave party op een dijk bij Pannerden beëindigd. Er zouden zo'n honderd feestgangers op het feest zijn afgekomen. Inwoners van Gendt en Doornenburg belden vanmorgen vroeg de politie om te klagen over geluidsoverlast.
Kort voor 11.00 uur meldde een omstander aan Omroep Gelderland dat de politie automobilisten begeleidde die uit de uiterwaarden kwamen en het feestterrein verlieten. Er zijn geen aanhoudingen verricht, zegt politiewoordvoerster Jennifer Schoorlemmer. Wel namen agenten een aggregaat in beslag.
Een van de klagers zegt tegen Omroep Gelderland dat hij om 6.00 uur wakker werd van lawaai. "Ik keek op mijn telefoon en de groepsapp ontplofte", zegt hij. "Iedereen heeft er last van."
Hij reed in een busje achter de politie aan. "Er waren een paar Polen die vroegen of ze mee mochten. Die wilden natuurlijk naar dat feest."

Op een dijkje

Schoorlemmer van de politie zegt dat agenten vanochtend begonnen het feest te stoppen, ook vanaf het water. Hoe laat de rave party begon weet ze niet. "We kregen om 6.00 uur de eerste klachten van overlast binnen."
Aanvankelijk werd gedacht dat het feest op een dijk in de Ooijpolder bij Millingen was. Het bleek om Pannerden te gaan.
De politie is met meerdere eenheden ter plaatse
De politie is met meerdere eenheden ter plaatse © Eastview Media
Bekijk de beelden:
Politie stopt illegaal feest