liveblog | 27 mei

Gewonden in straat met drukke bruiloft • zwartrijders bekeurd

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 mei, 19:15 uur
zaterdag 27 mei
19:15

Gewonden voor deur bruiloft aan huis

Een deel van de straat in Barneveld is afgezet.
Een deel van de straat in Barneveld is afgezet. © Persbureau Heitink
In Barneveld zijn zaterdagmiddag drie vrouwen gewond geraakt door een ongeluk met twee auto's. De botsing gebeurde op de Schoutenstraat voor de woning van een familie waar een bruiloft aan de gang was.
Een Audi met een moeder en dochter die uit de Nesciostraat de Schoutenstraat op reed, knalde op een Peugeot met een vader moeder en twee dochtertjes. De twee vrouwen uit de Audi en de moeder van het gezin uit de Peugeot raakten gewond en gingen alle drie naar het ziekenhuis. De twee meisjes en de vader in de Peugeot bleven ongedeerd.
De twee vrouwen die de straat in kwamen rijden, kwamen net van de bruiloft en reden zo de weg op volgens de politie, zegt een fotocorrespondent. Volgens buurtbewoners was het de hele middag al druk met auto’s op de Schoutenstraat die daar geparkeerd stonden.
19:14

Gewonden bij ongeluk Schelmseweg

Een ongeluk ter hoogte van Burgers Zoo op de Schelmseweg
Een ongeluk ter hoogte van Burgers Zoo op de Schelmseweg © Persbureau Heitink
Bij een aanrijding op de Schelmseweg in Arnhem ter hoogte van Burgers Zoo zijn drie gewonden gevallen, meldt een videocorrespondent. De twee betrokken auto’s raakte zwaar beschadigd.
Eén van de auto’s kwam Van het Antoon van Hoofplein de Schelmseweg op rijden en werd vol in de flank geraakt door een auto die op de Schelmseweg reed.
Beide auto’s raakten door de aanrijding total loss. De politie onderzoekt nog hoe de aanrijding kon gebeuren.
17:36

Aanrijding in Boven-Leeuwen

Zaterdagmiddag omstreeks 16.45 uur is op de N322 Maas en Waalweg in Boven-Leeuwen een auto met aanhanger in botsing gekomen met een auto die vanaf de Veesteeg kwam. Hierbij heeft één van de partijen het rode verkeerslicht genegeerd. Een opgeroepen ambulance controleerde de inzittenden , maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn meegenomen.
Een aanrijding in Boven-Leeuwen
Een aanrijding in Boven-Leeuwen © Persbureau Heitink
15:33

Grote controle op stations

Politie en boa's tijdens de controle.
Politie en boa's tijdens de controle. © politie
Vervoerders Breng en Arriva hebben vrijdag op het spoor tussen Westervoort en Doetinchem 88 zwartrijders bekeurd. Een 27-jarige Pool werd betrapt, omdat hij een reisverbod overtrad. Een andere treinreiziger kreeg juist een reisverbod opgelegd. Bij de grote controle waren ook politie, boa's en marechaussees betrokken.
Agenten pakten een 54-jarige zwartrijder op die zich niet kon legitimeren. Ook werd een spoorloper bekeurd. Die maakte zich uit de voeten toen hij zag dat op het station gecontroleerd werd.
“We zien helaas dat er met enige regelmaat sprake is van overlast op en rond de stations, maar ook in de treinen. Boa’s krijgen te maken met verbaal en soms zelfs fysiek geweld. Daarnaast zien we dat de stations hotspots zijn voor bijvoorbeeld diefstallen en vernielingen”, zei Jan-Willem Schaap van de politie in Zevenaar die de controle georganiseerd had. "Met een controle als deze willen we de veiligheid voor reizigers en bewoners vergroten, maar ook een signaal afgeven."
15:00

Vermoedelijke ontvoering uit Nijmegen

De politie heeft bij een tankstation langs de A12 in het Utrechtse Woudenberg drie mannen aangehouden na een vermoedelijke ontvoering. Die zou begonnen zijn in Nijmegen, denkt de politie. Lees hier verder: Vermoedelijke ontvoering uit Nijmegen: drie mannen aangehouden
14:32

Brand langs A1 Voorthuizen

Brandweerkorpsen rukten uit voor een brand in een schuur langs de A1 waar asbest aanwezig was.
Brandweerkorpsen rukten uit voor een brand in een schuur langs de A1 waar asbest aanwezig was. © Persbureau Heitink
Aan de Biezerweg in Voorthuizen heeft zaterdag rond 13:30 uur een brand gewoed in een schuur. Omdat de schuur strak langs de snelweg A1 staat en er asbest bij de brand betrokken was schaalde de brandweer op naar 'middelbrand'. De korpsen van Voorthuizen, Barneveld en Kootwijkerbroek rukten daarvoor uit. De brandweer greep snel in en de brand bleef beperkt.