Arnhem en omstreken

Man (38) doodt zwangere vriendin en gaat naast haar liggen: 12 jaar cel

De man doodde zijn zwangere vriendin in een woning in Huissen.
De man doodde zijn zwangere vriendin in een woning in Huissen. © Persbureau Heitink
HUISSEN - Een 38-jarige Huissenaar moet twaalf jaar de gevangenis in voor het doodsteken van zijn zwangere vriendin. Dat gebeurde in december vorig jaar na een ruzie in de woning van het stel aan de Stoeterij in Huissen.
De rechtbank acht bewezen dat de 38-jarige man zijn 36-jarige vriendin, die toen twintig weken zwanger was, op 4 december 2022 ombracht met negen messteken in haar borst en buik. Na zijn daad legde de Huissenaar zijn vriendin in bed en ging naast haar liggen. De man probeerde toen zijn eigen polsen door te snijden, maar dat mislukte.

Doodslag

De politie hield de man nog diezelfde dag aan. Een dag later verklaarde hij dat hij zijn vriendin had gestoken. De rechtbank ziet daarin het bewijs dat de man zijn vriendin opzettelijk van het leven beroofde.
De rechter hield in het vonnis nadrukkelijk rekening met het leed dat de ouders en zus van het slachtoffer is aangedaan. Niet alleen door het verlies van hun dochter en zus, maar ook doordat zij hun kleinkindje/nichtje nooit zullen kennen, aldus de uitspraak.
Deskundigen constateerden bij de Huissenaar een burn-out en een hyperactiviteitstoornis (ADD). De doodslag kan niet los worden gezien van die stoornissen, meent de rechtbank. De celstraf valt daarom lager uit dan de vijftien jaar cel die het Openbaar Ministerie twee weken geleden tegen de man eiste.