Arnhem en omstreken

Aanhoudingen bij grote controle GelreDome

Automobilisten werden gecontroleerd bij GelreDome in Arnhem.
Automobilisten werden gecontroleerd bij GelreDome in Arnhem. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Tijdens een grote controle bij GelreDome in Arnhem zijn drie personen opgepakt. Bij het stadion controleerde de politie donderdagmiddag en -avond samen met medewerkers van andere instanties het voorbijkomend verkeer. In totaal werden rond de honderd voertuigen gecheckt, aldus de politie.
Een 22-jarige man uit Bulgarije stond gesignaleerd en moest nog tien dagen gevangenisstraf uitzitten. Bij twee andere mannen was er sprake van een positieve drugstest. Op het politiebureau werd bloed afgenomen voor verder onderzoek. Het gaat om een 27-jarige man uit Polen en een 32-jarige man uit Arnhem.

Motorrijders te hard

De rijbewijzen van twee motorrijders werden ingevorderd omdat ze 69 kilometer per uur te hard reden op de Drielse Rijndijk. Zij reden 129 kilometer per uur waar 60 is toegestaan. Het gaat om mannen van 24 en 25 jaar oud uit Ede en Lunteren.
Naast de politie waren ook de Belastingdienst, Douane en de Koninklijke Marechaussee aanwezig bij de controle. De Belastingdienst nam zes voertuigen in beslag genomen en heeft meer dan 80.000 euro belastinggeld geïnd.