liveblog | 26 mei 2023

Wandelaar gewond na val • auto's botsen

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2023, 22:17 uur
22:17

Beelden van brand in Ulft

Grote woningbrand in Ulft
20:41

Wandelaar ten val

Een oudere man kwam ten val in Voorthuizen, nadat zijn hond in botsing kwam met een fietser.
Een oudere man kwam ten val in Voorthuizen, nadat zijn hond in botsing kwam met een fietser. © Persbureau Heitink
Bij een aanrijding tussen een wandelaar en een fietser is vrijdagavond een oudere man gewond geraakt. Dat gebeurde op de rotonde van de Hoofdstraat met de Rembrandtstraat. Volgens een videocorrespondent die ter plaatse is gegaan, is de wandelaar het slachtoffer. Die liet zijn hond uit, maar het dier kwam in botsing met de fietser en daardoor kwam het baasje ten val.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk had hij een gebroken pols en een gebroken been. De fietser en de hond zouden met de schrik zijn vrijgekomen.
20:33

Auto's botsen in Wageningen

Het ging vrijdagavond mis op de kruising van de Kortenoord Allee met de Ooststeeg in Wageningen.
Het ging vrijdagavond mis op de kruising van de Kortenoord Allee met de Ooststeeg in Wageningen. © Persbureau Heitink
Twee automobilisten zijn vrijdagavond met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Kortenoord Allee met de Ooststeeg in Wageningen. Rond 20.00 uur ging het mis, mogelijk door een voorrangsfout. De betrokken bestuurders en inzittenden zijn nagekeken, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De beide voertuigen raakten fors beschadigd en zijn afgesleept.
20:01

Dode in Heumen is geen misdrijf

19:31

Woningbrand in Wezep

In Wezep brandde een seniorenwoning uit aan de Abraham Kuyperhof.
In Wezep brandde een seniorenwoning uit aan de Abraham Kuyperhof. © Stefan Verkerk / NewsUnited
Bij een woningbrand aan de Abraham Kuyperhof in Wezep is vrijdag iemand gewond geraakt. De bewoonster van het huis, een vrouw op leeftijd, is door ambulancepersoneel nagekeken. De aard van haar verwondingen is onbekend. Haar seniorenwoning is volledig uitgebrand, laat de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland weten via Twitter. Naastliggende woningen hebben lichte rook- en waterschade opgelopen. De brandweer denkt dat de bewoners van deze huizen snel terug kunnen naar hun woningen.
18:50

Woningbrand in Ulft

De brandweer is bezig de vlammen te doven.
De brandweer is bezig de vlammen te doven. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
Bij een woningbrand aan de Botterkoel in Ulft is vrijdag de bovenverdieping volledig uitgebrand. De brand brak rond 18.00 uur uit door onbekende oorzaak. De hulpdiensten schaalden al snel op en meerdere eenheden kwamen ter plaatse. De brandweer blust ook omliggende woningen, om te voorkomen dat het vuur daarnaar overslaat.