Gelderse Vallei

Metershoge vlammen en veel rook bij brand in loodsen

In Kootwijkerbroek woedt een grote brand
In Kootwijkerbroek woedt een grote brand © Persbureau Heitink
KOOTWIJKERBROEK - In Kootwijkerbroek heeft donderdag een grote brand gewoed. Er waren metershoge vlammen en zwarte rookwolken die in de wijde omtrek te zien waren. Rond 20.00 uur was de brand onder controle.
Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de brand twee loodsen getroffen, maar het vuur op die gebouwen is inmiddels geblust. Er is flinke schade ontstaan aan de panden. Tussen de loodsen in lagen alleen ook nog rubberen matten en die hebben vlam gevat. Die matten zijn wat moeilijker te blussen, dat moet met schuim gebeuren, zei de woordvoerder eerder op de dag. Waar het vuur precies is ontstaan, is nog niet duidelijk.
De rook die vrij kwam bij de brand zorgde voor weinig gevaar voor de omgeving. "Al is rook nooit goed", meldt de woordvoerder. De rook trok ook het buitengebied in en er staan weinig woningen in die richting. De brandweer adviseerde wel ramen en deuren te sluiten als mensen last hebben van de rook.
Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen asbest vrijgekomen bij de brand.

Stukken kunststof in weilanden

Met de rook zijn wel stukken kunststof verspreid over omliggende weilanden. Dat kunststof is niet schadelijk en kan gewoon worden opgeruimd met handschoenen aan. Het afval kan in de restafvalcontainer.
Brand bij twee loodsen in Kootwijkerbroek
Meer 112-nieuws lees je in ons liveblog: