Noord-Veluwe / Stedendriehoek

Juwelier binnen paar minuten leeggeroofd, daders nog altijd niet gepakt

De voortvluchtige mannen richtten een ravage aan in Vaassen.
De voortvluchtige mannen richtten een ravage aan in Vaassen. © politie/Plaats Delict
VAASSEN - De politie zoekt vier verdachten van een snelkraak bij een juwelier en optiek in Vaassen. Binnen een paar minuten hadden ze de zaak zo goed als leeggeroofd.
Juwelier en Optiek Meiling aan de Dorpsstraat was twee maanden geleden de dupe van de snelkraak. De politie heeft de daders nog niet kunnen pakken. De vluchtauto waarmee ze zich uit de voeten maakten in de nacht van zaterdag 18 maart verdween op de A28 bij Harderwijk uit het zicht.
De vier snelkrakers hadden slechts een paar minuten nodig om bijna de hele winkel leeg te roven, zegt de politie in het opsporingsprogramma Plaats Delict.

'Ze hadden taken goed verdeeld'

Ze hadden de taken goed verdeeld, zegt Jennifer Schoorlemmer van de politie. “Een man bleef tijdens de kraak op de uitkijk staan en had volgens getuigen een vuurwapen vast. Een man met een hamer sloeg alle vitrines in en vervolgens vulde de andere man alle bigbags met de sieraden. Na een paar minuten verlieten ze het pand en gooiden ze de tassen in de achterbak van de auto die klaarstond.”
Die auto was een Volkswagen Golf en die was voorzien van een gestolen kentekenplaat. Dat kenteken verdween ongeveer tien minuten voor de snelkraak van een geparkeerde auto aan de Cederhof in Vaassen, ongeveer anderhalve kilometer van de getroffen zaak.

Politie afgetroefd

Twee politie-eenheden gingen na de roof in eerste instantie achter de vluchtwagen aan, maar de bestuurder was de achtervolgers te snel af.
Op de Nunspeterweg in Vierhouten zagen andere agenten de auto. De Volkswagenbestuurder reed de A28 op. Ter hoogte van de afslag Harderwijk verdween de vluchtauto en ontkwamen de vluchters opnieuw.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023119427. Of vul dit tipformulier in.

Snelkraak in Vaassen