Rivierengebied

Buurt in shock na vondst dode: 'Gewoon normaal stel'

Schermen rond de woning aan het Colosseum in Elst
Schermen rond de woning aan het Colosseum in Elst © Persbureau Heitink
ELST - In een woning aan het Colosseum in Elst is dinsdag een lichaam gevonden. De politie gaat ervan uit dat het om de 57-jarige man gaat, die al maanden vermist is. Een 56-jarige vrouw is aangehouden. Volgens een buurman gaat het om een stel. "De buurt is geschokt. Vlak naast je deur, dat verwacht je niet."
De vrouw zit vast voor betrokkenheid bij de vermissing en de dood van de man. "Het was gewoon een normaal stel", zegt de buurman. "Ze leefden zoals iedere huishouding. We kenden ze alleen van de hond uitlaten, dan kwamen we elkaar tegen."

'Misschien ziek of op vakantie'

Maar opeens was de man weg. "Als ik terugdenk, dan is hij sinds september vorig jaar spoorloos. Ik kwam ze niet meer tegen. We dachten: misschien is hij ziek of op vakantie of wat ook", blikt de buurman terug.
Het lugubere ervan is dat hij acht maanden in huis heeft gelegen
Buurman
Hij vertelt dat ze de partner dinsdagochtend vroeg hebben meegenomen. "Ik heb 's morgens vroeg nog met haar staan praten. Toen ik terugkwam, zag ik een auto staan met mensen erin. Toen dacht ik: 'wat moeten die mensen zo vroeg hier'. Maar toen stapten ze uit en zag ik politie op de rug staan. Ze stonden op haar te wachten en gingen bij haar naar binnen. Achteraf hoorde ik dat ze haar hebben aangehouden."

'Verwacht je niet in jouw buurt'

"Het zal wel in de relationele sfeer zijn. We kenden elkaar niet als goede vrienden, maar ik kwam ze iedere morgen tegen. Dan maakten we een dagelijks praatje. Dit is raar. Ik heb het er met mijn vrouw en de buren over gehad. Je verwacht dat niet bij jou in de buurt. Het is een rustige wijk en dan nu ineens dit", verzucht de buurman.
"Het lugubere ervan is dat hij acht maanden in huis heeft gelegen. Dan denk je: 'wat zou ze gedaan hebben? Hoe kun je het zolang verbergen en wat speelt er dan in iemands hoofd?' Ze kwam normaal over. Ik praat er nu veel over, dan verwerk je het."