liveblog | 25 mei

Brand in loodsen • meerdere inbraken

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 mei, 06:20 uur
18:13

Bekijk hier de beelden van de brand

De brand in Kootwijkerbroek
18:09

Grote brand in Kootwijkerbroek

In Kootwijkerbroek woedt een grote brand. Er zijn metershoge vlammen te zien en zwarte rookwolken die in de wijde omtrek zichtbaar zijn.
Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de brand twee loodsen getroffen, maar het vuur op die gebouwen is inmiddels geblust. Tussen de loodsen in lagen alleen ook nog rubberen matten en die hebben vlam gevat. Die matten zijn wat moeilijker te blussen, dat moet met schuim gebeuren. "Daar is de brandweer nog wel even mee bezig."
Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen asbest vrijgekomen bij de brand.
13:23

Wietkwekerij ontdekt

09:54

Ongeluk in Est

Op de Esterweg in Est heeft donderdagochtend een ongeluk plaatsgevonden. Twee auto's kwamen hierbij met elkaar in botsing. Het leidde tot grote ravage. Hoe het met de inzittenden is, is niet bekend. De weg zit, volgens een videocorrespondent ter plaatse, dicht vanwege sporenonderzoek.
Het ongeluk in Est.
Het ongeluk in Est. © Persbureau Heitink
07:32

Wietplantage in Tiel

Aan de Polderweg in Tiel is een wietplantage gevonden.
Aan de Polderweg in Tiel is een wietplantage gevonden. © Persbureau Heitink
Bij een bedrijfspand aan de Polderweg in Tiel is vanmiddag een wietplantage gevonden. De eigenaar van het pand waarin meerdere bedrijven gevestigd zitten, had van één huurder al een tijd niets meer gehoord. De politie ging samen met hem naar binnen en vond meerdere volgroeide wietplanten en stekjes. Volgens een videocorrespondent ging het om duizenden kleine stekjes. Er cirkelde enige tijd een politiehelikopter boven het industrieterrein. Het is onduidelijk of er al iemand is aangehouden.
06:12

Opnieuw auto-inbraken in parkeergarage

Bij de parkeergarage Q-Park aan de Roggestraat in Apeldoorn is woensdagavond opnieuw bij meerdere auto's ingebroken. Vorige week was het erook al raak, toen werd onder meer persfotograaf Luciano de Graaf bestolen van zijn professionele cameraspullen.
Volgens de persfotograaf waren woensdag de ruiten van zeker vijf auto's in de garage ingeslagen. Eén van de gedupeerden betreft volgens hem een medewerker van de Koninklijke Marechaussee. Hij stond niet met een dienstauto in de parkeergarage. Mogelijk is wel een diensttelefoon en dienstkleding gestolen. De Koninklijke Marechaussee kwam daarom met meerdere auto's ter plaatse.
Opnieuw auto-inbraken in parkeergarage.
Opnieuw auto-inbraken in parkeergarage. © Luciano de Graaf