Rivierengebied

Vrouw (56) opgepakt in zaak vermiste man die waarschijnlijk dood is

Het huis waar het onderzoek gaande is.
Het huis waar het onderzoek gaande is. © Persbureau Heitink.
ELST - De politie heeft dinsdagmorgen een 56-jarige vrouw uit Elst aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing en vermoedelijke dood van een 57-jarige plaatsgenoot.

Update:

Die man is sinds september 2022 spoorloos en de politie doet sinds die tijd onderzoek naar de vermissing. "Er zijn veel scenario's mogelijk, maar het meest aannemelijke scenario is dat de man niet meer leeft en de vrouw daarbij betrokken is", vertelt een woordvoerder van de politie.

Groot onderzoek bij woning

In en bij een woning aan het Colosseum in Elst wordt sinds dinsdagochtend onderzoek gedaan. De man verbleef namelijk tot zijn vermissing in dat huis. Bij de woning zijn schermen geplaatst. Ook is er een tent opgezet.
De politie verwacht de komende dagen bezig te zijn in Elst. De Forensische Opsporing is ook ter plaatse, om naar sporen te zoeken.

'Vriendelijke mensen'

Volgens buurtbewoners waren de man en de vrouw samen. De man en vrouw zijn volgens hen fanatiek gamers en vriendelijke mensen. "Ze zeggen op straat altijd goedendag en waren ook nog op een buurtbarbecue vorig jaar." Het was niet iedereen opgevallen dat de man al een tijdje vermist werd.
Bekijk de video.
Onderzoek in vermissingszaak
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: