Liemers

Mees (7) zag geen 'slak', wel een bijtende slang van 2 meter

Mees (7) zag geen 'slak', wel een bijtende slang van 2 meter
Mees (7) zag geen 'slak', wel een bijtende slang van 2 meter
ZEDDAM - Mees is de held van Zeddam, of in ieder geval van de Vinkhof. Dankzij deze knul van 7 jaar oud brak er geen paniek uit op een kinderfeestje. Want Mees redde zijn neefje van 2 die met een ontsnapte rattenslang wilde spelen. Een slang die niet giftig is, maar wel bekendstaat als bijtgraag.
"We hadden een tuin vol visite", zegt de moeder van Mees, Melanie Hollman. In de keuken hoorde ze dat er wat opwinding was. "Mees zag zijn neefje bij een hele grote slang in de struiken."
De 'grote mensen' wisten eerst niet wat er aan de hand was, zegt Mees' moeder Melanie tegen verslaggever Jeroen Mäkel. "Ik wilde weten wat hij met zijn neefje aan het doen was. Hij zei dat-ie een slang zag, maar we verstonden 'slak'. Ik ging dus op zoek naar een slak. Dan haal ik die slak toch even weg, dacht ik nog."
Slang verstopt in barbecue
Maar Melanie zag iets heel anders. Het werd haar opeens duidelijk dat haar zoon zijn neefje in veiligheid wilde brengen. Tot twee keer toe zelfs. Het ventje wilde twee keer naar de slang grijpen. "Mees wilde zijn neefje gewoon beschermen. Dat heeft hij bij de scouting geleerd."

Slang wilde niet in de emmer

Met een emmer probeerden de volwassenen de slang van twee meter te vangen. "Dat was gewoon niet te doen", zegt de Zeddamse. "Uiteindelijk ging de slang richting de buren, hij voelde zich een beetje opgejaagd en verstopte zich in de barbecue."
Melanie is trots op zoon Mees, want hij trok zijn neefje weg bij een twee meter lange slang.
Melanie is trots op zoon Mees, want hij trok zijn neefje weg bij een twee meter lange slang. © Omroep Gelderland

Heldhaftige dame van de dierenambulance

Politie en dierenambulance werden opgetrommeld, maar het duurde nog een uur of drie voordat het reptiel was gevangen. Melanie: "Het was best wel lastig om 'm met een tang uit de barbecue te krijgen, de slang zat er helemaal in gekruld. Een heldhaftige dame van de dierenambulance lukte het."
Achteraf hoorde de moeder van Mees dat de slang een rattenslang is, die niet giftig is. "Wel een bijter." Melanie is vooral trots op haar zoon van zeven. "Heel trots. Hij heeft zijn neefje bij gevaar weggehaald. Hij leert dit bij de scouting en dat is niet voor niets."